Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

MH MIΛΑΣ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ

Tου Πασχου Mανδραβελη




Eναν έξυπνο παραλληλισμό έκανε ο αναγνώστης της στήλης κ. Γεώργιος Γρύλος χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ««ορίζοντα γεγονότων», ένα σημείο δηλαδή πέρα από το οποίο οι φυσικοί νόμοι όπως τους γνωρίζουμε δεν ισχύουν. Τέτοιοι «ορίζοντες γεγονότων» είναι π.χ. οι μαύρες τρύπες του Διαστήματος».



Ετσι λοιπόν στην Ελλάδα, παρατηρεί ο επιστολογράφος: «α) Ο ανταγωνισμός αυξάνει τις τιμές ενώ ο περιορισμός του τις μειώνει. β) Το κάπνισμα είναι κοινωνικό αγαθό και οι μη καπνίζοντες έχουν υποχρέωση να καπνίζουν παθητικά γιατί αλλιώς θα κλείσουν μπουζουξίδικα και άλλα ιδρύματα. γ) Το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να δίνει εργασία σε εκπαιδευτικούς και όχι για να εκπαιδεύει. δ) Το κράτος υπάρχει για να δίνει δουλειά σε δημοσίους υπαλλήλους και όχι για να εξυπηρετεί πολίτες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ..

O ένας έβγαλε 30 ζεστά στο εξωτερικό φοβούμενος τη χρεοκοπία ( αλλά τώρα φοβάται την λυπητερή των αρχών) ο άλλος 100 για να κάνει το απίστευτο come back όταν έρθει η ώρα ( αλλά πιέζει τώρα με κάθε τρόπο εργαζόμενους και χρηματοδότες).

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ;


Πως λέγεται η διασταύρωση του Αργά με τον Νίκο Μαστοράκη με το αλάτι και πιπέρι του Φρέντυ Γερμανού;

Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο...

Τσάμπα και η διασκευή του Ρουβά για τα "τρία παιδιά Βολιώτικα"..

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ "ΑΛΛΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Tου Αλεξη Παπαχελα
Η Ελλάδα θα περάσει μια περίοδο όπου θα φλερτάρει επικίνδυνα με το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν «ξοφλημένο κράτος», «failed state». Ηδη βλέπουμε τέτοια σημάδια στον ορίζοντα, τα οποία βαραίνουν μια ήδη ζοφερή ατμόσφαιρα.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ;

Σε τραγική κατάσταση είναι ο χώρος  του τύπου. Η σημαντική μείωση των διαφημιστικών εσόδων λόγω κρίσης αλλά και το αλαλούμ με την κρατική διαφήμιση προκαλεί ένα δημοσιονομικό σοκ χωρίς προηγούμενο στις επιχειρήσεις του κλάδου. Τα αίτια της κατάρρευσης πολλά αλλά στην παρούσα φάση μόνη διέξοδος ο περιορισμός του ανελαστικού κόστους δηλαδή η μισθοδοσία του προσωπικού
Ηδη δεκάδες απολύσεις έχουν γίνει τις τελευταίες  ημέρες σε ΔΟΛ, ΠΉΓΑΣΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η ιστορία είναι πραγματική... Λίγες ημέρες πριν σε γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας  ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου τρώει με μια μεγάλη παρέα. Η συζήτηση  όπως είναι φυσικό επικεντρώνεται στην οικονομία.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

BOMBA MIXA KATA ΦΑΣΟΥΛΑ

Το "γάντι" έριξε ο υποψήφιος για το δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας στον Παναγιώτη Φασούλα κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του "Πειραιάς πολιτών- Καθαρή συμφωνία".

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ (4)

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΒΙΔΟΥ
 "Παρ΄ ότι ενοχλήθηκα για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε στους δημοσιογράφους στο «Αλ Τσαντίρι νιουζ», παρουσιάζοντάς τους... 
ως απόλυτα φερέφωνα της εξουσίας, ανθρωπάρια που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να πάρω θέση. Επειδή είμαι δημοσιογράφος, δηλαδή... φερέφωνο της εξουσίας, οπότε ό,τι κι αν πω είναι καταδικασμένο στη συνείδηση του γαλουχημένου, από τον εθνοπατέρα Λάκη, «αλτσαντιριώτη»: για τους πιο επιεικείς είμαι ύποπτος για εγκλήματα κατά της πατρίδαςυπέρ της τσέπης μου, για τους σκληροπυρηνικούς, απλώς λαμόγιο. Κατά δεύτερο λόγο, είναι περιττό να εξηγώ κάτι που όλοι γνωρίζουν: και στη δημοσιογραφία, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν επιτήδειοι, που όμως δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο- με αυτή τη λογική (του παραλόγου) όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκι, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαδώνονται, όλοι οι καλλιτέχνες κλέβουν την Εφορία κ.ο.κ.