Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Tου Πασχου Mανδραβελη
Σύμφωνοι! Να μην περικοπούν οι μισθοί και τα επιδόματα των μόνιμων αξιωματικών και στρατιωτών της χώρας, όπως δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός Αμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης. Με τα στρατόπεδα, όμως, που είναι κάτι αντίστοιχο των ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά την επικράτεια, τι γίνεται; Σε ποιο σημείο βρίσκεται το συμμάζεμα; Οι άχρηστες μονάδες που μόνο σκοπό έχουν την απασχόληση αξιωματικών και την ενίσχυση των εισοδημάτων περιφερειακών πόλεων πότε θα κλείσουν;
Πεντακόσια εκατομμύρια (μόνο) είναι η μείωση των αμυντικών δαπανών για τον δύσκολο προϋπολογισμό του 2011. Είναι μόλις το 8% των περικοπών ύψους 6,1 δισ. που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το 0,2% του συνολικού προϋπολογισμού. Ελάχιστα πράγματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της πλεονασματικής Γερμανίας συζητά να περικόψει το προσωπικό του κατά 50%, να κλείσει αρκετές στρατιωτικές βάσεις και να μειώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας από 250.000 σε 180.000.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Του Αγγελου Σταγκου
Οσοι από την αρχή εκτιμούσαν ότι το 2011 θα είναι απλά πιο δύσκολο από το 2010 για την κυβέρνηση και τους πολίτες, ήταν επιεικείς. Το 2011 θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολο από τον φετινό χρόνο και ταυτόχρονα εξαιρετικά κρίσιμο για το παρόν και το άμεσο μέλλον. Οι αριθμοί ήταν και παραμένουν εφιαλτικοί. Mπήκαμε αργά, μόλις στο μέσο του 2010, στον δρόμο του Μνημονίου, υπήρξε έντονη και στα όρια του λαϊκισμού αμφισβήτηση της αναγκαιότητας των όρων που επιβάλλει, η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους, μεσολάβησε η εκτόξευση του ελλείμματος και του χρέους του 2009 σε ακόμη μεγαλύτερα και δυσθεώρητα ύψη και στις άγριες διαθέσεις των εταίρων απέναντί μας προστέθηκε και η συνολική αστάθεια της Ευρώπης.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Περίπου 13 δισ. ευρώ έχουν “σηκώσει” οι Ιρλανδοί από τις καταθέσεις τους στην Allied Irish Banks, καθώς ο φόβος περί επικείμενης χρεοκοπίας της τράπεζας μετά και την απόφαση της μητρικής AIB Group (Μ.Βρετανία) να παγώσει τη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου.

SPREAD ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΌΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟ 2013-14

Όλα τα ομόλογα που λήγουν το κρίσιμο διάστημα του 2013 και 2014 εμφανίζουν spreads σε επίπεδα χρεοκοπίας.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του ομολόγου λήξης 20 Μαΐου του 2014 εμφανίζει απόδοση 13% και spread 1160 μονάδες βάσης.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Από την αρχή τo πρόβλημα του εγχειρήματος της εσωτερικής υποτίμησης ήταν πως δεν υπήρχε συντεταγμένος τρόπος  περικοπής  των εισοδημάτων ώστε σε δεύτερο επίπεδο να μειωθεί ζήτηση και κατανάλωση και να ακολουθήσουν οι τιμές αξιών και προιόντων με στόχο την ανάταξη της ανταγωνιστικότητας.
Οι μέχρι τώρα περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και οι αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό ήταν τα προκαταρκτικά ώστε οι πολίτες και οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν σταδιακά την αλλαγή φάσης και να προετοιμαστούν  για τα χειρότερα.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

H έκπληξη της αλλαγής στη δημαρχία της Αθήνας 25 χρόνια μετά προκάλεσε πολλές απορίες καθώς ελάχιστοι είχαν πιστέψει στον Γιώργο Καμίνη. Ο δημοφιλής Νικήτας Κακλαμάνης ήταν για τους περισσότερους το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Πως όμως έχασε ο απερχόμενος δήμαρχος;

ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΦΙΣΑ ΚΑΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


Η ήττα έβγαλε και πολλές γαλάζιες μικροπρέπειες... Σύμφωνα με το fimotro.blogspot.com  κυκλοφορει  από το πρωί  στους Ρηγιλλάριους...  

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.... ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αναπάντεχα ήταν τα αποτελέσματα του Β γύρου των εκλογών που έφεραν σε δεινή θέση τον Αντωνη Σαμαρά και τις επιλογές του. Φάνηκε μάλιστα καθαρά πως γλίτωσε την συντριβή (που θα άνοιγε πολιτικές περιπέτειες) στις πρόχειρες  πράσινες υποψηφιότητες και ότι κέρδισε την τρίτη περιφέρεια λόγω τοπικισμού και την τέταρτη για λίγες δεκάδες ψήφους.

Η ΑΠΟΧΗ ΔΙΝΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Yπερ των υποψηφίων που προηγούνταν στον πρώτο γύρο λειτουργεί ξεκάθαρα η αποχή που φαίνεται να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις τουλάχιστον στην Αττική.
Ετσι Ψωμιάδης,Γκιουλέκας, Κακλαμάνης έχουν εκλογικό πλεονέκτημα. Και πολύ κοντά τους είναι ο Γιάννης Σγουρός. Ασχέτως του αποτελέσματος ο Γιώργος Καμίνης είναι η έκπληξη της βραδιάς ενω οι γνωρίζοντες δείχνουν εκπλήξεις στην βορειοδυτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο.