Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Στάση αναμονής τηρούν χιλιάδες επιχειρήσεις κυρίως μικρομεσαίες σχεδιάζοντας περικοπές  μισθών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου  που θα προβλέπει την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων που  επιτάσσει το μνημόνιο  έναντι των κλαδικών.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ


Η σταδιακή υποτίμηση των αξιών που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την τρόικα ξεκίνησε από τα ΜΜΕ. Η τραγική κατάσταση που έκρυβαν κάποιοι επιχειρηματίες τους προηγούμενους μήνες πλέον έρχεται στην δημοσιότητα.

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Τα εν οίκω μη εν δήμω έλεγαν οι πρόγονοί μας, αλλά εδώ που έχουμε φθάσει, με την οικονομική κρίση να βαθαίνει και να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις στον χώρο του Τύπου, δεν έχουν νόημα η σιωπή και το κρυφτούλι. Δεν ταιριάζουν στη φύση του επαγγέλματος, δεν περιποιούν τιμή, ούτε μας πρέπουν.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Του Αλεξη Παπαχελα
Κοιτούσα, λίγο πριν αρχίσω να γράφω αυτό το άρθρο, τους στόχους που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα έως την άνοιξη για να μη βρεθεί σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Και ομολογώ ότι με έπιασε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Με ποιους και πώς θα γίνουν όλα αυτά;
Με μια κυβέρνηση που έχει μόνο τρεις ή τέσσερις υπουργούς οι οποίοι θέλουν πραγματικά να κάνουν ό,τι χρειάζεται, με όποιο πολιτικό κόστος, για να πετύχουν τους δύσκολους στόχους;

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η "φωτιά" που άναψε στα μέσα ενημέρωσης δείχνει ξεκάθαρα ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας τους επόμενους μήνες. Η μείωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων με την μέθοδο της σαλαμοποίησης και την ευκαιρία της κρίσης θα ανοίξει μεγάλες πληγές στο σώμα της κοινωνίας.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ανέλαβαν με επιστολές τους σε εναλλακτική ιστοσελίδα δυο από τους συλληφθέντες για τα παγιδευμένα δέματα στο Παγκράτι και ένας από τους συλληφθέντες στο σπίτι στο Χαλάνδρι.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΦΟΒΕΡΗ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι 130 απλήρωτοι και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζόμενοι της “Απογευματινής” κάνουμε αύριο πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο : Η δική μας εφημερίδα, η “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, κυκλοφορεί ως free press έντυπο. Αναζητήστε την σε όλα... τα σημεία διανομής δωρεάν εφημερίδων.
Επιθυμία μας με την έκδοση της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” είναι να αναδείξουμε όχι μόνο το δικό μας πρόβλημα, ιδιαίτερα εν όψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” και εκδικάζονται στις 23 Νοεμβρίου, αλλά μέσω του ρεπορτάζ και τα προβλήματα που “καίνε” την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Προσφέρουμε ουσιαστική και αδέσμευτη ενημέρωση. Ζητάμε συμπαράσταση από τους αναγνώστες μας. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε παρόντες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη σωτηρία της ιστορικής αυτής εφημερίδας.