Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


 
Εύχεται σε όλους, Χρόνια Πολλά,
Καλά, ευλογημένα Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος !!!



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ

Τα φαινόμενα των  επιθέσεων εναντίον πολιτικών ηγετών, με τελευταία περίπτωση αυτήν του Βουλευτή Κ. Χατζηδάκη, μπορεί να αναζητούν ερείσματα σε προσπάθειες αιτιολόγησης, αλλά σίγουρα δύσκολα δικαιολογούνται. Ωστόσο γεννιούνται και έχουν εκκολαφθεί ως προϊόντα μιας συνολικής παθογένειας, που τι αστείο, θιασώτες της υπήρξαν  οι εκάστοτε παθόντες και βιώνονται συνολικά ως επιφαινόμενα μιας  πρωτόφαντης κρίσης σε επίπεδο αξιών, που επέφερε άλλωστε και την σοβαρή οικονομική κρίση που διερχόμαστε.

ΝΕΟ BLOG

Nέο blog για αγγελίες.

www.kanemagazi.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

EΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΠΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Τέλος στην όποια ηρεμία τυχόν αποκτήσουν οι αγορές, βλέπει η Goldman Sachs στο πρώτο τρίμηνο του 2011, γιατί μετά ακολουθούν «εξαιρετικά ενδιαφέροντα» γεγονότα, με τα προβλήματα χρηματοδότηση κρατών και τραπεζών να επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο και να εντείνουν το στρες στην αγορά.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Γράφει: TYXAIOS POLITICAL ANALYSIS



Χιλιοειπωμένο: η Αριστερά δεν έχει κυβερνήσει και κατά συνέπεια είναι άμοιρη ευθυνών στα τεκταινόμενα. Είναι όμως αυτή η πραγματική εικόνα του πολιτικού σκηνικού;
     Δεν θα επιδιώξω σε ένα άρθρο να κάνω ιστορική αναδρομή στην ελληνική αριστερά. Απλώς θα προσπαθήσω να καταδείξω την ευθύνη των αριστερών πολιτικών δυνάμεων στις εξελίξεις. 
     

     Η ελληνική αριστερά - ως κίνημα πολιτικής σκέψης - στα νεώτερα μεταπολιτευτικά χρόνια ταυτίστηκε με την άρνηση. Με την αντίθεση. Και είναι τόσο εύκολο στη χώρα μας με το γνωστό φορτίο αδυναμιών, διαφθοράς και κακοδαιμονίας να αρθρώνει κανείς πολιτικό λόγο εδραζόμενο στην άρνηση.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ή ΑΞΙΑΚΗ;

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ
Η σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση περιγράφεται ανάγλυφα από μια φράση  του Χατζηδάκη που πολλοί Έλληνες και  ξένοι ηγέτες έχουν επαναλάβει κατά κόρον : «η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα» .
Τα θαύματα όμως, δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομικά: από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους, από τον Καποδίστρια μέχρι και σήμερα,  η χώρα μας έχει ζήσει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πέντε φορές τον εφιάλτη της Χρεωκοπίας.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ

Καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων και αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, εισηγείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην κυβέρνηση.