Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ

Πολύ πιθανή χαρακτηρίζουν για μια ακόμη φορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους οι Financial Times, σε δημοσίευμα με τίτλο «Τα δεινά της Ευρώπης επαναφέρουν την αναδιάρθρωση του χρέους στην ατζέντα».

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για ορισμένους αναλυτές η προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους κάποιας χώρας της Ευρωζώνης είναι «τόσο σίγουρη όσο ο θάνατος και οι φόροι».
Οι αναλυτές πιστεύουν, συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι η Ελλάδα παρά το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, είναι πιθανό να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που θα υποχρεωθεί να αναδιαπραγματευθεί την αποπληρωμή των οφειλών της.
Αναλυτής της ιαπωνικής Nomura δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και πρέπει να προβεί σε αναδιάρθρωση. Όσο συντομότερα γίνει αυτό, τόσο πιο σύντομα θα λυθεί η κρίση».
Άλλος Βρετανός αναλυτής σχολιάζει ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που προκάλεσε την κρίση στην ευρωζώνη και παραμένει ο πιο ασθενής κρίκος. «Κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους μοιάζει αναπόφευκτη, ώστε να αποτραπεί η διάλυση του ενιαίου νομίσματος. Οι αρχές θα πρέπει τελικά να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ξεχάστε τις αγορές και μετά το 2013, λέει η Merrill Lynch

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής αναλυτής της Merrill Lynch, J. Jooste, που βρέθηκε στην Αθήνα για να παρουσιάσει την επενδυτική στρατηγική του 2011 δεν συζητά ότι η Ελλάδα θα βγει φέτος στις αγορές... Και το χειρότερο; Δεν βλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ούτε μετά το 2013, που υποτίθεται ότι λήγει το Μνημόνιο. Ο ίδιος θεωρεί ότι έχουν μπει οι βάσεις για την παγκόσμια ανάκαμψη, εστιάζοντας σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου