Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

BLOOMBERG: ΕΛΛΑΔΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ Ή ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ

Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν. Αυτό προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση του Bloomberg, η οποία συνέλεξε τις απόψεις μεταξύ 1.000 περίπου διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.





Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 59% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.



Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων προβλέπουν ελληνική χρεοκοπία ενώ 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.



Οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της Ισπανίας.



Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ίδιας της ευρωζώνης, ποσοστό 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών τοποθετούν χρονικά την κατάρρευση εντός της επομένης πενταετίας. Αντίθετα, ποσοστό 48% εκτιμά ότι δεν θα συμβεί ποτέ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου