Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ KAI TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

...και ο δάσκαλος Γ Παπαδάκης
Ο μαθητής Γιώργης Αυτιάς...
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελληνική κοινωνία το πρόβλημα μοιάζει με λερναία ύδρα. Το πολιτικό προσωπικό είναι σαφώς κατώτερο των περιστάσεων, οι συνδικαλιστές δείχνουν ξεπερασμένοι και πολεμούν σε μάχες οπισθοφυλακών  για τα προσωπικά τους οφίτσια
Οι εκπρόσωποι των πολιτών οι δήμαρχοι επιλέγουν  μια τακτική δήθεν σύγκρουσης με το πολιτικό κατεστημένο παίζοντας παιγνίδια εξαπάτησης που έχουν μάθει από την επικοινωνία, την τηλεόραση ή τα κομματικά γραφεία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επανάσταση ενώ απλά αναζητούν άλλοθι για όσα θα επακολουθήσουν αλλά και την εξασφάλιση του δημοτικού θώκου

Τελευταίο ισχυρό κρούσμα άκρατου λαικισμού  που πλήττει πλέον την χώρα όπως οι βροχές την Αυστραλία  είναι οι πρωινές εκπομπές των καναλιών.

Οι πρωταγωνιστές τηλεαστέρες παίζουν θεατρικές παραστάσεις -αυτοσχεδιασμούς  πάντα υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, των θιγόμενων από κάθε μέτρο του κράτους. Εχουν δημιουργήσει μια άλλη πραγματικότητα στρεβλώνοντας πέρα από το αγαθό της ενημέρωσης ακόμα και την πολιτική ζωή του τόπου. Οταν χρειαστεί τα προσωπικά ή επαγγελματικά τους κουτσομπολιά αποτελούν την ιδανική βάση για έναν μονόλογο οργής, κλάματος, παραπόνου και φυσικά λαικισμού.  
Κάθε νέο αντιμετωπίζεται με  το πρίσμα του φιλολαικού, του ανήμπορου,του μεροκαματιάρη και  των άλλων που είναι κλέφτες, λαμόγια , απατεώνες αλλά ποτέ δεν μαθαίνουμε ποιοι είναι οι άλλοι.
Με 15 πρόσωπα- καλεσμένους που συνήθως εκφράζουν  τις ακραίες ιδεολογικές απόψεις με στοιχεία -προτάσεις που δεν έχουν καμία πιθανότητα εφαρμογής αλλά που χαιδεύουν τα αυτιά του πονεμένου τηλεθεατή.
 Με πρόσωπα που κερδίζουν το παντεσπάνι τους δίνοντας δήθεν χρηστικές πληροφορίες για συντάξεις, όρια ηλικίας εργασιακά και φορολογικά θέματα.
Αδιαφορούν για κάθε πρόοδο της κοινωνίας με  μόνο στόχο την τηλεθέαση,  αναπαράγοντας την λυσσώδη κόντρα των κομμάτων για την εξουσία.
Αρρωστοι  με την δημοσιότητα και τα χρήματα βουλιάζουν καθημερινά όλο και πιο κάτω καθώς η οικονομική κρίση πιέζει τους πολίτες και περικόπτει το διαθέσιμο μπάτζετ της εκπομπής.
Από τις συνεντεύξεις με βίντεο ως την μεσολάβηση επίλυσης προβλημάτων των πολιτών αλλά και την δήθεν αποκαλυπτική δημοσιογραφία των δελτίων τύπου. Από τους "ξύλινους" τίτλους έως τους διαγωνισμούς για πετρέλαιο, λάδι ή αρνιών. Ξεπουλώντας κάθε έννοια και κανόνα δεοντολογίας μόνο για την πρωτιά στο ραβασάκι της agb.
Πρωταγωνιστές  στο βούρκο ενός απίστευτου  λαικισμού ο Αυτιάς και ο Παπαδάκης.
 Ακολουθούν πιο πίσω οι Οικονομέας και Καμπουράκης ενώ Αρβανίτης -Κατσίμη και Λυριτζής -Οικονόμου που απέχουν από το σπορ απέχουν και από τις τηλεθεάσεις.
Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Για λίγο ακόμη καθώς οι ποιοτικές έρευνες αλλά και τα στοιχεία των εταιρειών που μετρούν την τηλεθέαση δείχνουν ξεκάθαρα την τάση αποστασιοποίησης  του μορφωμένου και δυναμικού κοινού που θεωρείται και το ηγετικό κομμάτι της κοινωνίας...        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου