Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

"ΣΒΗΝΕΙ" ΤΟ ALTER


Αναστέλλεται η μετάδοση ζωντανού προγράμματος από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ο οποίος από σήμερα παίζει μόνο επαναλήψεις και ταινίες. Η απόφαση οφείλεται κυρίως στην επίσχεση εργασίας στην οποία έχει προχωρήσει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, κυρίως τεχνικών, που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, αλλά και στις συνεχείς κυλιόμενες απεργίες του υπολοίπου προσωπικού.
Το τηλεοπτικό κανάλι βρίσκεται, ως γνωστόν, σε δεινή οικονομική θέση και διαπραγματεύεται με τις πιστώτριες τράπεζες και το επενδυτικό κεφάλαιο “Αργώ” για τη λύση στο σχεδόν ανυπέρβλητο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Σημειώνεται ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία του Alter θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις απρόβλεπτων διαστάσεων στην διαφημιστική αγορά, τις τράπεζες και τις εταιρείες ΜΜΕ, πέραν φυσικά των εκατοντάδων θέσεων εργασίας που θα χαθούν. Στην τελευταία της ανακοίνωση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε) είχε γνωστοποιήσει τις επαφές στις οποίες βρίσκεται ως εξής:
“H ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 2 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  και σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της  ότι βρίσκεται σε  προχωρημένο  στάδιο διαπραγματεύσεων  με την ARGO CAPITAL MANAGEMENT LTD για λογαριασμό fund υπό την διαχείρισιν της για τη συμμετοχή του  στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.  Επί του παρόντος διενεργείται  νομικός και οικονομικός  έλεγχος  (due diligence) της Εταιρείας από τον επενδυτή, ενώ ταυτόχρονα  συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την επίτευξη συμφωνίας. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών αναμένεται η οριστικοποίηση των όρων τυχόν συμφωνίας, για την οποία η Εταιρεία  δεσμεύεται να ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό”.
Στο μεταξύ, με νεότερη ανακοίνωσή του το Alter τονίζει ότι εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3.281.727,90 ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους της περιόδου 1/9-31/1/2011, έχουν ληφθεί εκ νέου μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου έναντι της εταιρείας. Κατά συνέπεια η ήδη υπάρχουσα δέσμευση του 50% των λογαριασμών της εταιρείας, αφορά και στις οφειλές της ως άνω περιόδου. Για το διάστημα που υφίσταται η δέσμευση, υπάρχει ταμειακή δυσκολία, η οποία εκτιμάται ότι είναι προσωρινού χαρακτήρα και δεν θα επηρεάσει σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. 
AΠΟ ΤΟ REPORTER.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου