Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Υπέρ της υπό όρους οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία τάχθηκε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.





Ο κ.Γκάιτνερ, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουν Ελλάδα και Ιρλανδία, τις χαρακτήρισε «απίστευτα δύσκολες» και τόνισε πως στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την ανάγκη για στήριξη των χωρών αυτών.



Αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ουάσιγκτον εμφανίζεται ανήσυχη για το ενδεχόμενο να μην ευοδωθούν οι προσπάθειες ενίσχυσης του μηχανισμού που θα απέτρεπε την εξάπλωση της κρίσης σε χώρες όπως η Πορτογαλία, γεγονός που θα προκαλούσε αναταραχή στις αγορές, παρασύροντας στο τέλος και τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Ο Τίμοθι Γκάιτνερ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές αρχές «καταλαβαίνουν τι θα χρειαστεί να γίνει» και δήλωσε ότι πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα βρεθεί η «σωστή ισορροπία» μεταξύ της στήριξης των προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής στήριξης που χρειάζεται για να είναι αυτά αποτελεσματικά.



Ο αμερικανός υπουργός, πρόσθεσε τέλος ότι οι συνομιλίες με τον γερμανό ομόλογό του επικεντρώθηκαν σε θέματα οικονομικά ενώ συζητήθηκε το ζήτημα των υψηλών τιμών πετρελαίου καθώς και οι κυρώσεις κατά της Λιβύης και του Ιράν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου