Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αλήθειες που θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί εδώ και πάρα πολλά  χρόνια από το πολιτικό σύστημα είπε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά.
Περιέγραψε με ακρίβεια χειρουργού την δυσμενή κατάσταση και την πολυεπίπεδη κρίση  που έχει περιέλθει η χώρα. Προέβλεψε ότι είναι περίπου απίθανο να βγούμε από την περιπέτεια που μπήκαμε χωρίς αλλαγή νοοτροπίας με επώδυνες αλλαγές με αναδιαμόρφωση των κρατικών δομών από τη αρχή.

Χωρίς να δώσει κατάλογο προτάσεων περιέγραψε πως μια νέα εκσυγχρονιστική συμμαχία είναι περίπου απαραίτητη για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.
Αν και κατά την άποψη του μια οικουμενική θα ήταν καταστρεπτική επι της ουσίας εκτίμησε ότι προοδευτικοί πολιτικοί με όραμα τον εξευρωπαισμό της χώρας υπάρχουν παντού είναι όμως ανάγκη να αφυπνιστούν τώρα και να αφυπνίσουν την κοινωνία.
Φάνηκε απαισιόδοξος για τις επερχόμενες εξελίξεις στην οικονομία και την υπομονή των ευρωπαίων αλλά  πιστεύει ακόμη στο αίσθημα αυτοσυντήρησης της κοινωνίας.Τάχθηκε κατά του λαικισμού που δημιούργησε το σημερινό τέρας που όπως προέβλεψε μάλλον θα το πληρώσουν οι φτωχοί και οι επόμενες γενιές καθώς οι σημερινοί  πολίτες αδυνατούν να καταλάβουν την κατάσταση που βρίσκονται...
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου