Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Κόβονται" πιστωτικά όρια καρτών

Σε σημαντική μείωση στα πιστωτικά όρια των πιστωτικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες, οι οποίες ειδοποιούν με επιστολές τους πελάτες για τη μείωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το 92%.

Για παράδειγμα μεγάλη ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στη χώρα μείωσε το πιστωτικό όριο πελάτη της από τα 12.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

Τα πιστωτικά όρια που διαμορφώνονταν κατά μέσο όρο στο επίπεδο των 3.000 ευρώ, τώρα πλέον είναι παρελθόν, καθώς σήμερα ο μέσος όρος έχει μειωθεί στα 1.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έχουν πάρει στην κυριολεξία «φωτιά» καθώς φτάνουν ακόμα και στο 19% -για αγορές- και στο 21,35% για ανάληψη μετρητών. Ενώ οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των μηνιαίων δόσεων από πιστωτικές κάρτες «τρέχουν» πια με 20%.

Η τακτική της μείωσης των πιστωτικών ορίων αποτελεί κοινή γραμμή για το σύνολο των τραπεζών. Όπως κοινή είναι και η πολιτική τους στις εγκρίσεις για χορήγηση πιστωτικών καρτών. Οι απορρίψεις φτάνουν σχεδόν στο 85%. Μάλιστα πλέον δεν εγκρίνονται ούτε οι αιτήσεις «λευκών» στον Τειρεσία πελατών, αν αυτοί καθυστερούν έστω και για λίγες μέρες την αποπληρωμή υποχρεώσεων που έχουν σε άλλες τράπεζες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου