Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Αυστηρό μήνυμα του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος.

«Ξεχάστε την επιμήκυνση, μέτρα τώρα», ήταν το μήνυμα του κ. Τρισέ.

Ο Λουκάς Παπαδήμος που είχε μεταβεί στην έδρα της ΕΚΤ ως απεσταλμένος του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στην Ελλάδα, µετέφερε στον Πρωθυπουργό, σύµφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", µια ιδιαίτερα δυσοίωνη εικόνα για την Ελλάδα που επικρατεί αυτή τη στιγµή στην ΕΚΤ, και προφανώςκαι στην ευρωζώνη.



Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι τα περιθώρια ανοχής για την Ελλάδα στενεύουν και πως η περίοδος των επαίνων και των ευσήµων για την προσπάθεια που κάνουµε ως χώρα έχει περάσει. Και πως τέλει υπό αµφισβήτηση ακόµη και η καταβολή της 5ης δόσης του δανείου, που είναι προγραµµατισµένη να δοθεί στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου.

Ο κ. Παπαδήµος φέρεται επίσης να µετέφερε στην κυβέρνηση την άποψη του κ. Τρισέ, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει αµέσως στις αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσµευθεί και επίσης «να κάνει κάτι θεαµατικό γιανα πείσει ότι παραµένει σταθερή στην απόφασή της να υλοποιήσει τις δεσµεύσεις που έχει αναλάβει και να εφαρµόσει το Μνηµόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου