Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ που ο Σαρκοζί και η Μέρκελ δεν δηλώνουν «Αγανακτισµένοι». ∆ιότι ανδήλωναν, θα φώναζαν και αυτοί «δεν χρωστάω, δεν πουλάω, δεν πληρώνω» και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα έπαιρνε φράγκο.

ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν έχουν αγανακτήσει ακόµη και έτσι συµβαίνει το οξύµωρο:

Αυτοί που δεν χρωστάνε έχουν πληρώσει έως τώρα 110 δισ. ευρώ και ετοιµάζονται να δώσουν άλλα 125 δισ. ευρώ για να σώσουν από τη χρεοκοπία εκείνους που χρωστάνε αλλά δεν πληρώνουν. 



Ενώ εκείνοι που χρωστάνε και δεν έχουν να πληρώσουν διαµαρτύρονται εναντίον εκείνων που πληρώνουν για πάρτη τους, προφανώς επειδή δεν τους αφήνουν να χρεοκοπήσουν.

∆ΕΝ ΞΕΡΩ αν ο µέσος Ελληνας µπορεί να συλλάβει το γεγονός και το ποσόν. Εφόσον ευοδωθεί η τρέχουσα διαπραγµάτευση, η χώρα µας θα επωφεληθεί ενός «σχεδίου σωτηρίας» συνολικού ύψος 335 δισ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια (2010-2013). Και βλέπουµε… ΣΧΕ∆ΟΝ ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ. δολάρια! Αντιστοίχως το «περίφηµο» σχέδιο Μάρσαλ ήταν (περίπου) είκοσι πέντε δισ. δολάρια για ολόκληρη την Ευρώπη – το ένα εικοστό… Και τους βρίζουµε από επάνω!

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ: δεν µας σώζουν µε το αζηµίωτο. Σωστό. Μαςσώζουν επειδή τους συµφέρει. Σωστό και αυτό. Το γεγονός όµως παραµένει: η Ελλάδα θα επωφεληθεί του µεγαλύτερου δανειακού πακέτου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, όµως, ότι πάσης φύσεως επιτήδειοι και απατεώνες επωφελούνται της συγκινησιακήςφόρτισης ενός σκληρά δοκιµαζόµενου λαού για να του πουλήσουν το εύκολο παραµύθι: δεν χρωστάς, δεν πουλάς, δεν πληρώνεις… ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. Σαν τον βαριά άρρωστοπου αρνείται να αποδεχθεί την κατάστασή του καιστρέφεται στις θεραπευτικές ικανότητες του Αϊ-Γιάννη του Ρώσου ή της άγριας µολόχας.

∆ΙΟΤΙ Η ∆ΥΣΚΟΛΙΑ αλαφιάζει τους ανθρώπους. Και πολλές φορές, αντί να την αντιµετωπίσουν κατάµουτρα, καταφεύγουν σε ανυπόληπτες δοξασίες που τουςυπόσχονται ότι η πραγµατικότηταδεν είναι αυτή που τους γονατίζει καθηµερινά, αλλάκάποια άλλη που δεν τους περιλαµβάνει.

ΕΤΣΙ, ΛΟΙΠΟΝ, «δεν χρωστάω, δεν πουλάω, δεν πληρώνω» κι όξω καρδιά. Και αν τους ρωτήσεις γιατί αφού δεν χρωστάς έχει πέσει πάνω σου η µισή Υφήλιος για να σε σώσει από τη χρεοκοπία, θασου απαντήσουν για συµφέροντα, τράπεζες, τοκογλύφους,κερδοσκόπους, καπιταλισµούς και κολοκύθια τούµπανα.

∆ΙΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ασφαλώς υπάρχουν. Αλλά υπάρχουνκαι τα 350 δισ. που χρωστάµε σήµερακαι τα 120 δισ. που χρειαζόµαστε για την επόµενη διετία.

ΕΥΤΥΧΩΣ, όµως, θα µας ταδώσουν (όπως φαίνεται) οι δυνάστες και στυγεροί εκµεταλλευτές µας. ∆ιότι εµείς, ακόµη και αν τα έχουµε δανειστεί, δεν τα χρωστάµε σε κανέναν.

ΙΣΩΣ ΕΠΕΙ∆Η χρωστάµε της Μιχαλούς…
AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου