Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τι αφήνει πίσω του ο εντυπωσιακός πόλεμος εντυπώσεων που έφερε η χθεσινή μέρα;
Ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε με τη βοήθεια του πιστού φίλου -που όπως και τότε όταν έχανε την ηγεσία του κόμματος και του πρότεινε να τα βάλει με τον Σημίτη-  ποιος πολιτικός αρχηγός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

 Παρά την κριτική που δέχεται για το παιγνίδι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όλοι παραδέχονται τώρα ότι κατάφερε να ξεφύγει από μια πολύ δύσκολη θέση λόγω της συγκυρίας και των κινήσεων σε τρία ταμπλώ και να εκθέσει τους αντιπάλους του.
 Στο Πασοκ όπου κάποιοι ετοιμάζονταν για την επόμενη ημέρα.Με την ψήφο εμπιστοσύνης τα παιγνιδάκια τελείωσαν. Υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης όσων δεν μπορούν.
 Ο Αντώνης Σαμαράς και έχασε την  μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα και να καρπωθεί πως στέρησε την πρωθυπουργία από τον Παπανδρέου σε 20 μήνες αλλά και φάνηκε ότι ενδιαφέρεται μόνο για το μικροκομματικό συμφέρον ζητώντας ανέφικτα πράγματα στην οικονομία παρά την πρωθυπουργική θυσία.
Ζημιά έπαθε και η αριστερά, το μίνι πραξικόπημα με στόχο την πτώση της κυβέρνησης διαλύθηκε σε λίγο χρόνο ενώ οι νεαροί έχασαν την  ψυχραιμία τους και γύρισαν στις γνωστές πρακτικές των κουκουλοφόρων.
Αποτέλεσμα εαν η επιχείρηση ανασχηματισμός δεν σταθεί στις γνωστές ισορροπίες αλλά υπάρξουν ικανές εκπλήξεις τότε ο Παπανδρέου θα έχει πάρει σημαντική ανάσα κερδίζοντας παράλληλα την 5η δόση και το μεσοπρόθεσμο..
Βέβαια ο ίδιος έχει κάνει πλέον δύο θυσίες . Το όπλο του ανασχηματισμού αλλά και το ότι οδηγεί τους αντιπάλους στα άκρα, γεγονός που σημαίνει εκλογές μέσα στους επόμενους 6 μήνες για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Εκει θα έχει δύο συμμάχους την αλαζονεία Σαμαρά να δώσει συναίνεση ενω ο ίδιος ήταν έτοιμος να θυσιάσει την πρωθυπουργία αλλά και ότι κατάφερε έστω και θυσιάζοντας τα μεσαία στρώματα στις φορομπηκτικές  ορέξεις του Παπακωνσταντίνου να μην οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία... Τι θα γίνει στις κάλπες ουδείς γνωρίζει.. Απλά οι πολίτες αυτής της παλαβής χώρας θα έχουν τη δυνατότητα  να αποφασίσουν εαν θα παραμείνει στην ευρώπη ή θα μετακινηθεί στην βόρεια Αφρική κοντα στην πλατεία Ταχρίρ που τόσο αρέσει στον Αλέκο Αλαβάνο...        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου