Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ 'Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ; ( 'Η ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ)

ΑΠΟ ΤΑ NEA.GR
 Είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος; Κοινότατη ερώτηση σε μέρες κρίσης και πρωτοχρονιάς. Αν απαντάς απαισιόδοξος, καθαρίζεις αμέσως. Κανείς δεν εκπλήσσεται ούτε ζητά περαιτέρω εξηγήσεις. Το πρόβλημα προκύπτει αν απαντήσεις ότι υπάρχουν χαραμάδες αισιοδοξίας, ότι μπορεί να τα καταφέρουμε. Γιατί αμέσως ακολουθεί το ερώτημα «να καταφέρουμε τι;». Εδώ οι απαντήσεις υποχρεωτικά κλιμακώνονται ως προς το περιεχόμενο και τον χρόνο.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

O κίνδυνος της κοινωνικής καταστροφής είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Η κουλτούρα της δήθεν ανταρσίας  κατά του οργανωμένου κράτους ευδοκιμεί πάρα πολλά χρόνια σε μικρές ή μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη τακτική ίσως ήταν το αλατοπίπερο της καθημερινότητας όμως υπό τις σημερινές συνθήκες οδηγεί στον απόλυτο εκτροχιασμό.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

Προβληματισμό και μυστήριο προκαλούν οι τελευταίες συνεχόμενες ηχηρές παρεμβάσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου. Παρά το γεγονός ότι από παλιά ήταν γνωστός για τις φαρμακερές ατάκες το τελευταίο διάστημα επιμένει στην παρουσίαση της αλήθειας και του παρασκηνίου μάλλον χωρίς να έχει τον κομψότερο τρόπο.
Σε δύσκολη συγκυρία η τακτική αυτή στους πολίτες, που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να ακούν  την πραγματικότητα από χείλη πολιτικών, μοιάζει σαν την αλογόμυγα το καλοκαίρι.Ακρως ενοχλητική.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ;

Παρα το γεγονός οτι σε τέτοιους καιρούς αβεβαιότητας τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, οι πιθανότητες είναι οτι τελικά οι ευρωπαίοι ηγέτες θα «συνετιστούν» και θα βρούν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την ευρωπαική δημοσιονομική κρίση. Σταδιακά, οι ακραίες θέσεις της κυρίας Μέρκελ περιορίζονται και αναμένεται οτι εντός των επόμενων μηνών η Γερμανία θα βάλει νερό στο κρασί της όσον αφορά στην έκδοση του ευρωομολόγου, αλλά και στην χρηματοδότηση με κάθε τρόπο των περιφερειακών χωρών που πλήττονται. Και αυτό θα συμβεί διότι πρώτον οι χώρες που δέχονται τις κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ομόλογα τους δεν είναι πλέον μόνο οι περιφερειακές και δεύτερον διότι το ντόμινο της κρίσης αγγίζει την ίδια τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

3088 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ορκωτός λογιστής ανακάλυψε το συγκεκριμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΓ και δεν πίστευε στα μάτια του από αυτά που είδε!

Το τιμολόγιο που κόπηκε για λογαρισμό της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχετευσης Γρεβενών έγραφε 3.088 ευρώ για αγορά γυναικείων και ανδρικών εσωρούχων και πιτζαμών, από γνωστό κατάστημα της πόλης!

104.000 EΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΉ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

Πραγματικότητα έκανε την υπόσχεση του για δημοσίευση του κόστους των εκπομπών ο Λάμπης Ταγματάρχης. Όπως βέβαια είχε πει η δημοσίευση ή μη επαφίεται στη βούληση του εξωτερικού παραγωγού, αφού δεν προβλεπόταν στις συμβάσεις με αποτέλεσμα, πολυσυζητημένες εκπομπές όπως το ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ και Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ να μην έχουν δημοσιεύσει ακόμη τα κοστολόγια τους, ενώ και όσα έχουν δημοσιευτεί δεν περιλαμβάνουν φυσικά αριθμό εργαζομένων, μισθολόγια κλπ.






ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ME TH ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ: 18.559 ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ + ΦΠΑ



ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ: 11.809,00 ΕΥΡΩ πλέον ΦΠΑ/ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ;

Η Ελλάδα θεωρείται το σημείο «κλειδί» για την πορεία της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και να παίρνουν σάρκα και οστά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ήδη έπρεπε να είχαν ληφθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Έτσι ξεκινά το σημερινό «αφιέρωμα» των Financial Times στην Ελλάδα, μέσω του οποίου συστήνεται ένα «μάθημα» ιστορίας στην Ελλάδα για τη συλλογή των φόρων. Με ένα ρητορικό και μάλλον σκωπτικό ερώτημα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει σε μία χώρα που οι γιατροί πληρώνουν λιγότερους φόρους από τις γραμματείς τους, οι FT επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την φοροδιαφυγή των πλουσίων. Η είσπραξη των φόρων πρέπει να γίνει πιο αποδοτική, κάτι που αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνει και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique Strauss Kahn.

Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ η λαθροµετανάστευση η επόµενη ατζέντα της ελληνικής πολιτικής; Κρίνοντας από όσα συµβαίνουν τις τελευταίες ηµέρες, η απάντηση δεν µπορεί παρά να είναι θετική. ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ απλά: εδώ και µερικά χρόνια η Αθήνα είναι πλέον η τελευταία – προς ∆υσµάς – πρωτεύουσα της Ευρασίας. ∆εν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς τη στατιστική που λέει ότι τριακόσιοι πενήντα λαθροµετανάστες προστίθενται στον πληθυσµό της χώρας µας κάθε µέρα. Η πραγµατικότητα είναι ορατή διά γυµνού οφθαλµού. ∆εν είναι µόνο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας που αποτελεί αποθήκη ψυχών. Το φαινόµενο σιγά σιγά επεκτείνεται.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ ..ΔΟΣΕΙΣ

Μια αρκετά καινοτόμα και ρηξικέλευθη προσέγγιση για το πρόβλημα χρέους στην Ελλάδα φαίνεται να συζητούν κύκλοι στο Λονδίνο.


Αξιόπιστη πηγή που τυγχάνει να διατηρεί πρόσβαση σε διεθνείς οίκους που είναι κοντά σε ευρωπαίους πολιτικούς παράγοντες αναφέρει ότι για την Ελλάδα έχει εξετασθεί ένα σχέδιο το οποίο ουδείς θα επιβεβαιώσει αλλά φαίνεται να ταιριάζει σε σημαντικό βαθμό στις διαρθρωτικές αδυναμίες της χώρας.

ΠΕΝΤΕ ΣΕΝΑΡΙΑ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΠΑ

1) Τριπλό «έμφραγμα»: Το χειρότερο σενάριο...
 
Στους πυθμένες των κρίσεων, στην κοινή γνώμη αρέσουν τα θλιβερά σενάρια που μιλάνε για περισσότερη καταστροφή. Ίσως γιατί κάποια έμφυτη τρομολαγνεία στο είδος έχει αναδυθεί στην επιφάνεια και τείνει να γίνει συνήθεια.
 
Το σκηνικό της ελληνικής χρεοκοπίας παραμένει μετέωρο καθώς έχει τεθεί σε ισχύ το μνημόνιο και έχει αρχίσει ο αγώνας δρόμου της χώρας να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά και να μεταρρυθμίσει το ελληνικό «χαλιφάτο» των πελατειακών σχέσεων και συμβάσεων αργομισθίας.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ θεωρεί αναγκαίο να προχωρήσει όχι μόνον η οικονομική αλλά και η "πολιτική θεμελίωση" του ευρώ, σε άρθρο του σε γερμανική εφημερίδα. Σε περίπτωση που μία χώρα-μέλος- όπως η Ελλάδα- παραβιάζει τους κανόνες του κλαμπ, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί και πάλι στις υποχρεώσεις της. Προσθέτει δε ότι "όσο κινείται σοβαρά στην κατεύθυνση αυτή, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη δεν πρέπει να την αφήσουν να καταρρεύσει ή να γυρίσουν την πλάτη στο κλάμπ".

ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Παρά την πολυεπίπεδη κρίση που τσακίζει τα πάντα στο πέρασμα της είναι ελπιδοφόρο ότι όλο και περισσότερα μέλη προστίθενται στην oμάδα των bloggers.
Δύο blogs με άποψη και ενδιαφέρον :http://neaterdal.blogspot.com/ και 




ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Εντολή διακοπής ρεύματος έχει εκδοθεί για κάθε έναν στους οκτώ πελάτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Συγκεκριμένα μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας 900 χιλιάδες εντολές διακοπής, εκ των οποίων έχουν υλοποιηθεί οι 200 χιλιάδες. Από τους πελάτες στους οποίους κόπηκε το ρεύμα, μόνο οι μισοί πλήρωσαν τους λογαριασμούς και επανασυνδέθηκαν, καθώς περίπου 100 χιλιάδες συνδέσεις παραμένουν ανενεργές. Συνολικά οι εγκατεστημένοι μετρητές της ΔΕΗ υπολογίζονται σε 7 εκατομμύρια.