Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Τη διακοπή μετάδοσης της απαράδεκτης διαφήμισης με τον άντρακλα και τις μπάμιες  ζητά με έγγραφη καταγγελία της προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

H ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το ελληνικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2010 κατά 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό και 1,4% σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τη Eurostat.

Οι πρόχειροι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να συρρικνώθηκε κατά 5% περίπου το 2010 από 4% που ήταν η αρχική πρόβλεψη του μνημονίου τον περασμένο Μάιο, υπερακοντίζοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αρμόδιων τμημάτων των ελληνικών και μερικών ξένων τραπεζών.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Η έκπληξη ενός φίλου μου που επισκέφθηκε προχθές ένα από τα πιο νευραλγικά υπουργεία είναι δυσπερίγραπτη. «Είχα ραντεβού στις 11 το πρωί στον 7ο όροφο» μου είπε «και ενώ περπατούσα στον διάδρομο, μου έκανε εντύπωση ότι όλες οι τηλεοράσεις στα γραφεία ήταν ανοιχτές και οι υπάλληλοι απορροφημένοι στην οθόνη. Προς στιγμήν πίστεψα ότι είχε συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός. Παρατηρώντας, ωστόσο, λίγο καλύτερα, είδα ότι οι δέκτες ήταν απλώς συντονισμένοι στην Ελένη Μενεγάκη! Για να καταλάβεις», συνέχισε ο φίλος, «ακόμη και στο γραφείο που περίμενα, ουδείς θεώρησε σκόπιμο να χαμηλώσει την τηλεόραση, ενώ υπήρχε και υπάλληλος που χάζευε άλλο κανάλι μέσα από το κομπιούτερ του, προφανώς γιατί δεν τον ικανοποιούσε το πρόγραμμα που είχαν επιλέξει οι υπόλοιποι».

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θέμα μηνών η στάση πληρωμής μισθών και συντάξεων;



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΠΑ

Το ελληνικό δημόσιο μοιάζει ένα παλιό μαγειρείο με πέντε μάγειρες, δέκα σερβιτόρους, είκοσι λαντζέρηδες. Το φαγητό που σερβίρουν είναι χάλια, άσε που το παραγγέλνεις σήμερα και στο σερβίρουν μεθαύριο...

Κάθε μερίδα που βγαίνει από την κουζίνα που πωλείται προς 10 ευρώ π.χ., έχει στοιχίσει 30 στην επιχείρηση γιατί κάποιοι είτε από ανικανότητα είτε από δόλο σπαταλούν και κλέβουν.
 
Αυτό είναι το ελληνικό δημόσιο. Ο τρόπος που προσπαθεί η κυβέρνηση να μειώσει τις ζημιές αυτής της επιχείρησης είναι μειώνοντας τους μισθούς οριζόντια σε όλο το προσωπικό και μετατάσσοντας λαντζέρηδες στους μάγειρες και μάγειρες στους σερβιτόρους...
 
Αυτό που θα καταφέρει είναι μια τρύπα στο νερό...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η "εσωτερική υποτίμηση" μετατρέπεται σε "εσωτερική πτώχευση"

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Φίλος, συνάδελφος και φανατικός ψαράς, πήγε σε ένα κατάστημα της οδού Αθηνάς για να αγοράσει μία σχάρα ψησίματος. Ερημιά στο μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του συνοφρυωμένος. Δεν του έκαναν οι σχάρες που είδε και σκέφτηκε να παραγγείλει μία μεγαλύτερη. Τι ήταν να το κάνει; Ακόμη τρέχει! Τέτοια ήταν η απόγνωση του καταστηματάρχη που έδιωξε κακήν κακώς τον μοναδικό – ίσως– πελάτη εκείνης της ημέρας!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ...


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του κραξίµατος είναι εδώ. Εντός και εκτός συνόρων. Τελευταίο παράδειγµα, η ηχηρή υποδοχή που επιφύλαξαν έλληνες φοιτητές στον Θόδωρο Πάγκαλο σε προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ» στο Παρίσι.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ "ΤΡΑΓΩΔΙΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε πραγματικά επικίνδυνες πολιτικές λεωφόρους φαίνεται να κινούνται πλέον τα στελέχη του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.. Μετά την πρόταση Αλαβάνου για την κατάληψη της πλατείας Συντάγματος όλα δείχνουν ότι η τακτική της διαμαρτυρίας κατά κυβερνητικών στελεχών στο εξωτερικό παίρνει διαστάσεις από στελέχη της νεολαίας του ΣΥΝ που πρωτοστατούν στην υπόθεση των 300 μεταναστών. Αδιαφορώντας για την εικόνα της χώρας με μόνο κίνητρο τις εντυπώσεις χρησιμοποιώντας τις "πετυχημένες" τακτικές σωματικής και λεκτικής βίας στα πανεπιστήμια "τσαλακώνουν¨επικοινωνιακά τον πρωθυπουργό τον αντιπρόεδρο ή άλλα  κυβερνητικά στελέχη.