Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της για να ξεπεράσει την κρίση, παρά την ευνοϊκή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Λαρς Φελντ, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης

ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤH ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ MAIL ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Δέκα άτομα θα βρεθούν αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για την διακίνηση  e-mail στο οποίο γινόταν αναφορά για χρεοκοπία της χώρας μας.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ

Την δήλωση αυτή έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Klaus Regling, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης σε κοινοβουλευτική επιτροπή της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου reuters, ο Klaus Regling ενημέρωσε τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας ότι ακόμη δεν είναι σαφές το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.





ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Νέα εισπρακτικά μέτρα αλλά και αφαίμαξη της αγοράς προκαλούν τα 5,3 δισ. ευρώ της νέας γενιάς χρεών που δημιούργησε το δημόσιο το 2010.

Το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα στο τελευταίο δίμηνο του 2010 και προκύπτει από την καταμέτρηση οφειλών μόνο στο 75% των φορέων του δημοσίου. Οι υπόλοιποι, κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και άλλοι φορείς όπως ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν έδωσαν λογαριασμό στο κράτος για τις δοσοληψίες τους με δημόσιο χρήμα μέσα στο 2010.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Με νέες κινητοποιήσεις εναντίον των τσουχτερών διοδίων  οργανώνουν την άμυνά τους οι επιτροπές  αγώνα σε όλη τη χώρα, ανοίγοντας ξανά τις μπάρες στις 27 Μαρτίου.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» συνεχίζει να αγνοεί τις παραινέσεις της πολιτείας για υπακοή στους νόμους, τη στιγμή μάλιστα που από τις 3 Μαρτίου έχει τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση που προβλέπει παράβαση του ΚΟΚ την μην καταβολή διοδίου.

Ακόμη και οδηγίες  κυκλοφορούν στο Ίντερνετ για  το πώς οι οδηγοί μπορούν να υπερπηδήσουν την τροπολογία Ρέππα, προτρέποντάς τους  είτε να σηκώνουν τις μπάρες εφόσον δεν υπάρχουν αστυνομικοί στους σταθμούς για να ασκήσουν έλεγχο, είτε να ζητούν απόδειξη επί πιστώσει ή ακόμη και να υπογράφουν έγγραφο αδυναμίας πληρωμής!  

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Τις τελευταίες εβδοµάδες η Ελλάδα δίνει την εντύπωση µιας χώρας που ετοιµάζεται να χρεοκοπήσει εξαιτίας της πολιτικής και όχι λόγω της οικονοµικοκοινωνικής κρίσης. Σαν να ζούµεµοιρολατρικά την αγωνία µιας επερχόµενης καταστροφής, τηνοποία όλοι βλέπουν, όλοι ξέρουνότι πρέπει να αποφύγουµε, αλλά κανείς δεν αναλαµβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Οι πολιτικοί αρχηγοί«συναίνεσαν» στο να ζητήσουµε διευκολύνσεις από τους δανειστές. Αυτό έλειπε να διαφωνούσαν και σε αυτό! Το καθήκον όµως των πολιτικών ηγετών δεν είναι να επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, αλλά να διαµορφώσουν ένα άλλο κλίµα δηµόσιου λόγου που µέσα από τις διαφορές θα εστιάζει στον κεντρικό εθνικό στόχο.