Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;


Οι Ενώσεις συντακτών αποφάσισαν να συμβάλλουν έμπρακτα στη μείωση του μισθολογικού κόστους στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις του τύπου. Αυτή είναι η μοναδική ερμηνεία που μπορεί να δώσει κάποιος στην τετραήμερη απεργία που ξεκινάει από σήμερα στα μέσα ενημέρωσης και θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ;

Κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ  έστελναν χτες με  e- mail  ένα ενδιαφέρον άρθρο του Economist που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και με τίτλο «Ποιος σκοτώνει τις εφημερίδες». Αποκαλύπτεται –επιτέλους– ο ένοχος για την κρίση στον Τύπο και στη δημοσιογραφία: Το internet! Ένας ολόκληρος κλάδος που βιώνει το σπάσιμο της «φούσκας» των προηγούμενων ετών, φαίνεται να βρίσκεται σε παράκρουση...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να μετατρέψει την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

OI ΦΟΡΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Έβαλαν φόρους, ξανάβαλαν φόρους κι ετοιμάζονται να βάλουν και πάλι φόρους. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Διάλυση της αγοράς και κατάρρευση των εσόδων για το δημόσιο. Υπήρχε άραγε αμφιβολία ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα; Αν ένας υπουργός της κυβέρνησης πήγαινε σε μία κάβα ή σε ένα περίπτερο και συζητούσε με τους ιδιοκτήτες τους θα έβλεπε νωρίτερα αυτό που δείχνουν σήμερα τα νούμερα: Η επιβολή φόρων έχει περιορίσει τον τζίρο στην αγορά και έχει αποφέρει λιγότερα έσοδα στο δημόσιο απ’ ό,τι στο παρελθόν...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΣΤΟ 1,5 ΕΚ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011

Tην πρόβλεψη ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οι άνεργοι θα ξεπεράσουν το 1500000 εως το τέλος του χρόνου έκανε στην τηλεόραση του σκαι ο Γιώργος Ρωμανιάς.