Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ..

Οι αντιπροσωπευτικέςφιλελεύθερες δηµοκρατίες είναι τα καλύτερα πολιτικά συστήµατα από όσα διαθέτουµε, παρουσιάζουν όµως ένα σοβαρό πρόβληµα. Πάσχουν από µυωπία. Η όρασή τους περιορίζεται στον στενό ορίζοντα των επόµενων εκλογών ή, ακόµα βραχύτερων, κοµµατικών ή προσωπικών σκοπιµοτήτων. Συµβαίνει σε όλες τις δηµοκρατικές χώρες, αλλά σε εµάς παραείναι.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

DEUTSCHE BANK: ΣΤΟ 46% Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Πολύ πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η Deutsche Bank στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία του χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας και της επίδρασης στον τραπεζικό κλάδο, με τίτλο «Peripheral Sovereigns and Banks» (περιφερειακό χρέος και τράπεζες).

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


Η αγορά ομολόγων καταρρέει και αυτό καταδεικνύεται περίτρανα στις αποδόσεις που έφθασαν έως το 28,2% και τα spreads στο ομόλογο λήξης Μαρτίου 2012 στις 2680 μονάδες βάσης.
Στην 10ετία το spread στις 1273 μονάδες βάσης και η απόδοση 16,03%.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση στην αγορά ομολόγων έχει προσλάβει χαρακτηριστικά που οδηγούν σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στο αδιέξοδο και οριακά προ της κατάρρευσης. 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

HAIRCUT KAI ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ..

Οι καταθέσεις αποτελούν το πλέον ευαίσθητο περιουσιακό στοιχείο των ελλήνων πολιτών.


Αποκτήθηκαν με κόπο και θυσίες και προφανώς κάθε αναφορά στις καταθέσεις προκαλεί το ενδιαφέρον.

Θα μπορούσαμε αναφερόμενοι στις καταθέσεις στις τράπεζες οι οποίες έχουν υποχωρήσει στα 202,4 δις ευρώ και θα υποχωρήσουν και άλλο στα 190 με 185 δις ευρώ έως το τέλος του 2011 να χρησιμοποιήσουμε μια σχεδόν τρομολαγνική επιχειρηματολογία να επιχειρηματολογήσουμε για τους κινδύνους να χαθούν καταθέσεις και άλλα τινά.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;


Η σχέση μας με τις αγορές και με την τρόικα μπαίνει σε μια καινούργια φάση αναξιοπιστίας. Ουδείς επείσθη απο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολλοί αξιωματούχοι της Ευρώπης να θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους μας, ενώ οι αγορές εκτοξεύουν το spread σε νέα ύψη ρεκόρ.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση με «βούρδουλα» ή χωρίς;

Οι νομικοί που εξειδικεύονται στις αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες που προχώρησαν στην αναδιάρθρωση του δικού τους στο παρελθόν έγκειται στον νόμο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΤΟ 2025 Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Της Ρούλας Σαλούρου 
Με τους χειρότερους οιωνούς μπήκε το 2011, βάσει της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθώς τον Ιανουάριο το ποσοστό ανεργίας έσπασε το φράγμα του 15%, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως η χώρα διέρχεται ένα μακρύ τούνελ ανεργίας, από το οποίο δεν θα βγει τουλάχιστον έως το 2025.  Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ) για τις εγγραφές – διαγραφές επιχειρήσεων μελών, από τα Μητρώα του, που αποτυπώνουν την πορεία των Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων στην Αθήνα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, δείχνουν πως ενώ άνοιξαν 463 επιχειρήσεις, έκλεισαν 864.