Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΈΛΟΥΜΕ;


Ο Eλληνοκύπριος νομπελίστας κ. Χ. Πισσαρίδης δήλωσε χθες πως η Ελλάδα αν κάνει όσα πρέπει σε πέντε χρόνια μπορεί να αντιστρέψει πορεία και σε δέκα μπορεί να πλησιάζει τα μεγέθη μιας Δανίας...

Ο κ. Γ. Στουρνάρας έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η Ελλάδα έχει πολύ λίπος καθώς η οικονομία και οι πόροι της παραμένουν ανεκμετάλλευτοι λόγω της γραφειοκρατικής δομής του σοβιετικού τύπου καθεστώτος. Κατά συνέπεια οι μεταρρυθμίσεις γρήγορα θα την φέρουν σε τροχιά ανάκαμψης...

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ των διαδηλωτών που µούντζωναν και έφτυναν τα αυτοκίνητα των βουλευτών έξω από το Κοινοβούλιο προκαλούν αποτροπιασµό σε κάθε σκεπτόµενο άνθρωπο. Φάτσες παραµορφωµένες από µίσος ασχηµονούσαν µε χυδαίο τρόπο. 

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..

Του Πάσχου Mανδραβέλη 
Το πρωί της 2ας Ιουνίου 2031 όσοι ανοίξουν τη σελίδα του Capital.gr σίγουρα θα βρεθούν σε ένα διαφορετικό γραφιστικό και τεχνολογικό περιβάλλον. Δεν γνωρίζω πως θα ´ναι· το μόνο σίγουρο με την τεχνολογία είναι ότι εκπλήσσει διαρκώς. Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κουβεντιάζουν. Το ερώτημα είναι τι θα λένε τότε για τη σημερινή κρίση και κυρίως για την αντιμετώπισή της. 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Μετά από πολλή σκέψη, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εδώ και ένα χρόνο γράφω βλακείες. Ό,τι έχετε διαβάσει από αυτήν τη στήλη είναι ανάξιο λόγου. Πλέον, συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με το αίτημα του Μίκη Θεοδωράκη, των Αγανακτισμένων, των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και όλων των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων και ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες συμπολίτες μου, που ζητούν να φύγει η Τρόικα.
Ναι, να φύγει. Να μην μας καταβληθεί η επόμενη δόση. Και όσα χρήματα έχουν απομείνει στα ταμεία του κράτους, να δοθούν άμεσα σε αυξήσεις σε όλους. Ναι σε όλους. Και αν δεν έχουμε άλλα ευρώ να δώσουμε, να τυπώσουμε δραχμές.

ΡΑΓΙΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ράγισε η εικόνα του ειρηνικού κινήµατος, που επί έξι µέρες είχαν καταφέρει να διατηρήσουν οι «Αγανακτισµένοι» στην Πλατεία Συντάγµατος. Οµάδες διαδηλωτών απέκλεισαν χθες περίπου στις 10.30 το βράδυ τις εισόδους της Βουλής και εγκλώβισαν τους βουλευτές στο κτίριο. 

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ


Για πρωτοφανή σε χώρα-μέλος της ΕΕ παρέμβαση κάνουν λόγο οι Financial Times σε δυο δημοσιεύματα. Μιλούν για "δημοπρασία" της Ελλάδας καθώς και για διεθνή κηδεμονία στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τις πωλήσεις περιουσίας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε μια χωρίς προηγούμενο εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων τηςδιεθνούς εμπλοκής στην είσπραξη φόρων και στην ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίαςμε αντάλλαγμα νέα δάνεια διάσωσης για την Ελλάδα. 

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟ MEGA


Για γέλια και για κλάματα  είναι η κατάσταση με τους υπουργούς που βγαίνουν καθημερινά στο mega. H συνήθεια πως οι δημοσιογράφοι του καναλιού είναι κολλητοί τους και ως εκ τούτου οι ερωτήσεις δεν περιέχουν δύσκολα θέματα έχει καταρρεύσει τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι υπουργοί δημοσίως.