Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ακρως εντυπωσιακά είναι τα ποιοτικά στοιχεία και τα συμπεράσματα των δημοσκόπων που  δεν έχουν κυρίαρχο ρόλο  στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά καταγράφουν λεπτομερώς το υπόγειο εκλογικό ρεύμα που φουντώνει στην Ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με αυτά τα συμπεράσματα παρότι το κοινωνικό σώμα εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο να εκφράζεται από την αριστερά και τους σχηματισμούς της ωστόσο αναλύοντας  τις επιλογές τους δείχνουν ότι συντηρητικοποιούνται  διαρκώς.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι επόμενος στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ -που βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποτελέσει το αντίπαλο δέος και την εναλλακτική πρόταση για την τρικομματική κυβέρνηση- θα αποτελέσει η δεξαμενή των ψηφοφόρων και των στελεχών των ανεξάρτητων  Ελλήνων. Ωστόσο η τακτική του Αλέξη Τσίπρα αμφισβητείται από την πλειοψηφία των οπαδών των άλλων κομμάτων ακόμη και από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Κορυφαίο πρόβλημα για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η στάση στο μεταναστευτικό όπου με πολύ μεγάλη πλειοψηφία οι πολίτες (και του ΣΥΡΙΖΑ) διαφωνούν με τις επιλογές του.
Προβληματισμό στους Ανεξάρτητους Ελλήνες δεν αποτελούν μόνο οι «ματιές» των ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως προς την Χρυσή Αυγή όπου όλα δείχνουν πως υπάρχουν κοινές δεξαμενές.
Για το ΠΑΣΟΚ η πρόσφατη στροφή Βενιζέλου για την επιστροφή των κορυφαίων στην κυβέρνηση συναρτάται με την πολύ αρνητική άποψη που έχουν οι πολίτες για όσους  πρότεινε κυρίως καθηγητές να συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση.  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου