Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


 ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ -ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Λίγο πριν την κορύφωση του Ελληνικού δράματος τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει και από την τελευταία ικμάδα ρευστότητας με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να "σκάνε" η μία μετά την άλλη.Μισθωτοί και συνταξιούχοι τρώνε τα λιγοστά αποθέματα των καταθέσεων που είχαν στην  άκρη για μια ώρα ανάγκης. Παρά όμως τις δυσμενείς συνθήκες  η εφαρμογή του προυπολογισμού δεν πάει άσχημα οι δαπάνες έχουν περιοστεί σημαντικά όπως και το έλλειμμα και σύμφωνα με την έκθεση της πάντα καλά ενημέρωμενης ομάδας της alpha bank η χώρα μπορεί να παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα.


Συνεπώς ο συνδυασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος, των  Γερμανικών εκλογών, αλλά και των σημαντικά μικρότερων δόσεων που ακολουθούν αναγκάζουν ουσιαστικά την τρόικα να βάλει το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων της στις προαπαιτούμενες πράξεις για να δοθεί η δόση μαμούθ των 31,5 δις ευρώ. Αρα γνωρίζοντας ότι μελλοντικά η πίεση που θα μπορεί να ασκηθεί  θα είναι σημαντικά μικρότερη πιέζουν σήμερα αφόρητα το πολιτικό σύστημα να μεταβάλλει τη χώρα σε μια εργασιακή ασιατική μηχανή που θα κυνηγά το φασόν.
Εδω είναι το μεγάλο στοίχημα και η τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα ή αποφασίζουν και περιορίζουν τα αιτήματα της τρόικας σε λογικά επίπεδα και η χώρα παραμένει στην ...ευρώπη ή συμβιβάζονται περίπου στις απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά και παραδίδουν την χώρα στο χάος και τις δυνάμεις των άκρων.. Γιατί με τις επιχειρούμενες αλλαγές αφενός παίζει η τρόικα  με τη φωτιά αφετέρου θα είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει το τεράστιο πακέτο που θα μεταβάλει οριστικά και αμετάκλητα το 75% του Ελληνικού λαού σε ζητιάνους στην ίδια τους τη χώρα χωρίς να υπάρξουν σεισμικές επιπτώσεις και πιθανά χρεοκοπία της χώρας... Τελευταία ευκαιρία λοιπόν και ας θυμούνται κυβερνώντες και τρόικα τη φράση του Παπαδήμου όταν διαπραγματευόταν το β μνημόνιο αν είναι να χρεοκοπήσει με τα μέτρα η χώρα το κάνουμε και μόνοι μας...
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου