Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Α ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ



Το ραντεβού με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο  ήταν σε ένα από τα γνωστά καφέ που οι πολιτικοί συντάκτες  συνηθίζουν  να ξοδεύουν μεγάλο μέρος της μέρας τους για συναντήσεις, κουβέντες, κριτική  και «ψάρεμα»  ειδήσεων. Βέβαια μετά την  έλευση της κρίσης οι  πολιτικές ειδήσεις πέρασαν σε δεύτερο  πλάνο αφού πλέον την καθημερινότητα μονοπωλούν  οι επιπτώσεις των μέτρων  σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
   Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς , πρώην πολιτικός συντάκτης  στενός  και συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη μιλά ευθαρσώς για την περίφημη γιορτή, τα σχόλια και τα δημοσιεύματα  που προκάλεσε, τις προυποθέσεις συμπόρευσης με τον Συριζα  αλλά και την πρόκληση της πολιτικής για έναν νέο άνθρωπο. Δεν αρνείται να τοποθετηθεί ακόμη και για το αν θέλει έναν υπουργικό θώκο, ενώ δεν κρύβει τα κατακόκκινα αισθήματα του …ενόψει του αυριανού ντέρμπι των αιωνίων.

-Υπήρξε σκληρή κριτική για την γιορτή, τις παρουσίες και το γεγονός ότι δεν ήταν στο κλίμα της εποχής.
                Ο καθένας έχει δικαίωμα να γιορτάσει με τους φίλους του και όποιους, αυτός επιλέγει. Υπάρχει εμπόριο μιζέριας και υποκρισίας σε αυτή τη χώρα. Ούτε χλιδή υπήρξε, ούτε τα ψέματα –τέρατα  που γράφτηκαν ισχύουν. Κάνω το ίδιο πάρτι με την ίδια περίπου σύνθεση καλεσμένων  στο ίδιο μέρος εδώ και δέκα χρόνια.
-Φαίνεσαι ενοχλημένος.
 Ναι,  δεν θα αλλάξω τις συνήθειες μου επειδή φόρεσα το κοστούμι του πολιτικού !
-Όποιος όμως περνά στην πολιτική στην ζωή του είναι φυσικό νε πέφτουν μεγαλύτεροι προβολείς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα άλλαζα και θα υποκρινόμουν κάτι που δεν είμαι. Άλλωστε αυτό δεν ζητάμε από τους πολιτικούς;
-Αναρωτιούνται πολλοί πως είναι δυνατόν ένας νέος άνθρωπος να θέλει να γίνει πολιτικός;
Το πολιτικό ρεπορτάζ είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Στην πολιτική δεν είναι εύκολος ο δρόμος, όμως ο μόνος τρόπος να αλλάξουν οι πολιτικοί και η πολιτική είναι η συμμετοχή. Για να αλλάξει νοοτροπία το πολιτικό σύστημα πρέπει να έρθουν νέες γενιές.
-Είναι πρόβλημα ή πρόκληση τελικά ο υπουργικός θώκος για έναν αριστερό;
Πρόβλημα δεν είναι, ούτε πρόκληση. Ο μόνος τρόπος  είναι η Αριστερά και τα στελέχη της να παίρνουν το πολιτικό κόστος της ευθύνης δεν θεωρούμε ότι ο κόσμος θα αλλάξει « πετώντας πέτρες» αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές για την κοινωνία. Δεν με αφορά το θέμα της υπουργοποίησης. Παραμένω εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.
-Τι σημαίνει για τον στενό συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη ο όρος Αριστερό Δίκτυο;
Είμαστε ένα πλουραλιστικό κόμμα όπου ο καθένας δικαιούται να εκφράζει τις απόψεις του εντός του πλαισίου και των αρχών του κόμματος.
-Αιχμή για τον Οδυσσέα Βουδούρη μου ακούγεται.
Άλλο πλουραλισμός, άλλο σεβασμός  στις συλλογικές αποφάσεις.

-Είναι εφικτή η κυβερνητική συμπόρευση με τον Σύριζα εάν αλλάξει ο εκλογικός νόμος ;
Με τα ως τώρα δεδομένα όχι.
Ποιες είναι οι προυποθέσεις;
Να αποφασίσει ο Σύριζα ότι θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις και αν θέλει να αλλάξει το στάτους κβο της χώρας όσο παραμένει εγκλωβισμένος στις αριστερίστικες αντιλήψεις του και γοητεύεται από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο.
-Η διαγραφή Λοβέρδου και η ίδρυση της πολιτικής του κίνησης είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για την δημιουργία μιας κεντροαριστερής παράταξης με άρωμα σοσιαλδημοκρατίας;
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον  την κινητικότητα  στο ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Με τις κινήσεις, τους φορείς έχουμε τη βούληση και τη διάθεση να συναντηθούμε με όλο αυτόν τον κόσμο.
-Θα είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις θα επικρατήσει κλίμα μεταγραφολογίας;
Η πολιτική συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται με ποδοσφαιρικούς όρους
-Αύριο όμως είναι το ντέρμπι
Κρίμα που δεν θα έχουμε οπαδούς στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσουμε μια νίκη.
-Ποιος είναι ο στόχος του Φ Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς για το 2013;
Πρωτίστως η σταθεροποίηση της χώρας και η έξοδος από την κρίση με την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που υποφέρουν.
-Κάποιοι σχολιάζουν αρνητικά και μιλούν για αντιλαικό προφίλ και σκληρές επιλογές του Γιάννη Στουρνάρα.
Έκανε εξαιρετική δουλειά  με βάση την τελευταία απόφαση του Εurogroup. Τώρα πρέπει το ενδιαφέρον του στην κοινωνία που υποφέρει.  
-Μπορεί το φορολογικό νομοσχέδιο να εξελιχθεί σε ένα νέο εργασιακό;
Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να εξελιχθεί όπως το εργασιακό θα πρέπει όμως να λαμβάνει υπόψιν  τις κοινωνικές συνθήκες. Υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα που δεν μπορούν να πληρώσουν. Επίσης κάπου ξεχάστηκε ο  πολιτικός στόχος. Οσα από τα σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας  δεν είναι  μεταρρύθμιση.     
AΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου