Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

MEDIANEWS




****Νέα εκπομπή ξεκινά στην τηλεόραση του Σκάι με την συμπαθέστατη Σοφία Τσίπα που θα παρουσιάζει περίεργα και παράξενα από όλο τον κόσμο με στόχο να καλύψει τα κοινά 15-44. Η εκπομπή θα είναι μεσημεριανή και μάλλον θα καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση της Δέσποινας Καμπούρη.**** Αλλαγή ονόματος για τον ιστορικό Ant 97,2. To νέο του όνομα είναι EAZY 97,2 με πολλή μουσική από τα 70’s και 80’s με προφανή στόχο την προσέλκυση δυναμικών κοινών που αναζητά η διαφήμιση****Aίσθηση προκαλεί στην δημοσιογραφική πιάτσα η απόφαση του Mega να βγάζει στο ρεπορτάζ και την λαμπερή Μαρία Σαράφογλου.***** Στη δεύτερη θέση των Σαββατιάτικων εφημερίδων  πέρασαν από το πρώτο φύλλο τα Παραπολιτικά ξεπερνώντας  το φράγμα των 35.000 φύλλων.       
    

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ακρως εντυπωσιακά είναι τα ποιοτικά στοιχεία και τα συμπεράσματα των δημοσκόπων που  δεν έχουν κυρίαρχο ρόλο  στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά καταγράφουν λεπτομερώς το υπόγειο εκλογικό ρεύμα που φουντώνει στην Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

KRUGMAN: ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΛΙΤΌΤΗΤΑ

Τον λάθος δρόμο, αυτόν της λιτότητας, επιμένει πως ακολουθεί η Ευρωζώνη, ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομόλογος P. Krugman.
Όπως αναφέρει σε νέα παρέμβασή του, η εμμονή των Ευρωπαίων στη λιτότητα δεν μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμη οφέλη για τις ευρωπαϊκές οικονομίες.
"Η μείωση των ελλειμμάτων δεν μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη φερεγγυότητα των κρατών μελών της Ευρωζώνης, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα", εξηγεί ο ίδιος. Η μείωση των ελλειμμάτων, προσθέτει, δεν μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό της εσωτερικής υποτίμησης.
MEDIANEWS

*****Πολλές και σημαντικές οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. και ήδη προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του οργανισμού****Πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου σε ζητήματα επικοινωνίας και διαχείρισης θεμάτων συνεργασίας με την EBU με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους και μισθό 2000 ευρώ μηνιαίως. **** Την αντικατάσταση του Διευθυντή Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών από μέλος της Επιτροπής Επιλογής-Αξιολόγησης, από τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης  Κώστα Σπυρόπουλο και τον ορισμό του ως Προέδρου αυτής.Εργο της επιτροπής η επίλυση προηγούμενων ενστάσεων αλλά και η  ανακατανομή των κενών θέσεων που προέκυψαν ή προκύπτουν κατά τη διαδικασία, αναλόγως προς τις ανάγκες της εταιρίας.**** Ενέκρινε την ανανέωση των εκπομπών «Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» και «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 27».****Ενημερώθηκε  για τη διεθνή συνεργασία 22 τηλεοπτικών σταθμών απ’ όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ – στο πρόγραμμα «Why Poverty», που στοχεύει στην ανάδειξη των πλευρών της κρίσης και της φτώχειας που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.****Ενέκρινε τον ορισμό δύο στελεχών της εταιρείας, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα τη διαπραγμάτευση για τη σύναψη συμβολαίων με τους νόμιμους εκπροσώπους των συνδρομητικών δικτύων που εκμεταλλεύονται το σήμα της ERTworld, ώστε η ΕΡΤ να εισπράττει το μερίδιό της από τις συνδρομές που καταβάλουν οι συνδρομητές των δικτύων.***** Ενέκρινε την ανάληψη της χορηγίας επικοινωνίας και χορηγίας του φετινού (53ου) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.