Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΕΣΘΟΝΙΑ

To "χτύπημα" Σόιμπλε που ξεκαθάρισε δεν θα καταβληθεί σύντομα η δόση ήταν η χαριστική βολή για την τρικομματική κυβέρνηση. Με τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την σταδιακή απομάκρυνση βουλευτών από τα άλλα δύο κόμματα πολύ σύντομα η χώρα θα ξαναμπεί σε προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί το ΣΚ θα εμφανίζεται μεγαλύτερο το ποσοστό των πολιτών που ζητούν πρόωρες εκλογές αλλά  και σχετικά μειωμένο όσων θέλουν παραμονή στο ευρώ. Αλλωστε η τιμωρητική διάθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της κάπου εδώ τελειώνει καθώς η Ελλάδα έφτασε το επίπεδο της Εσθονίας στα εισοδήματα και η ανεργία ξεπέρασε το 25% με στόχο το 29% έως το τέλος της χρονιάς.Πρέπει να αποφασίσουν ή ευρωπαική Ελλάδα  ή αφρικανική με όλα τα παρεπόμενα για την χώρα αλλά και την ευρώπη.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τις εξυπνάδες που έκαναν πέρυσι τα πρωτοπαλίκαρα του Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου όπου με πολιτικούς εκβιασμούς τον οδήγησαν εκτός πρωθυπουργίας και προεδρίας του κόμματος πληρώνει τώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Οι τακτικές αυτές με την Ευα Καιλή τον Δημήτρη Λιντζέρη και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο δημιούργησαν ένα πολύ άσχημο υπόβαθρο για τις μετέπειτα εξελίξεις. Το γινάτι βγάζει μάτι έλεγαν παλιά. Ισως μια θέση αντιπροέδρου να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα.. 

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο χρεοκοπημένος τσάρος Παπακωνσταντίνου



Eνας εφιάλτης  δίχως τέλος από το παρελθόν επανέρχεται δριμύτερος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αφορά  την παραπομπή του σε εξεταστική επιτροπή για τα όσα έγιναν κατά την  θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.  Αλλωστε το αίτημα για εξεταστική επιτροπή που βάζει ο Σύριζα εκκρεμεί και η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να την κάνει δεκτή μετά την ψήφιση των μέτρων. Ο πρώην υπουργός  γνώριζε καλά πώς μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί  διακαή πόθο μεγάλης μερίδας του αντιμνημονιακού μετώπου που διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα στη βουλή.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

O ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Οι βουλευτές της παρούσας Βουλής, που ήμασταν όμως και στην προηγούμενη Βουλή, καλούμαστε για τέταρτη φορά μέσα σε τρία χρόνια να ψηφίσουμε δύσκολα και σκληρά μέτρα περικοπών. Τέταρτη φορά καλούμαστε να ψηφίσουμε ευρισκόμενοι ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων. Δίνουμε στην Ελλάδα, την πατρίδα μας, μια ακόμη ευκαιρία, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες της, ή την αφήνουμε να καταρρεύσει; Για τέταρτη φορά θα ακούσουμε υποσχέσεις περί τελευταίου γύρου, αναπτυξιακών πολιτικών, επιστροφών των περικοπών όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες κ.ο.κ. Δύσκολα, σκληρά αλλά πολύ συγκεκριμένα μέτρα, που ως μόνο δήθεν ελπιδοφόρο πλαίσιο έχουν τις εύκολες, αλλά γενικόλογες και εν τέλει ανύπαρκτες αναπτυξιακές προοπτικές.

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ



ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Από την εποχή του πρώτου μνημονίου επί υπουργίας  Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι υπουργοί οικονομικών ακολουθούν την ίδια τακτική. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα τους διαρρέουν ότι είναι αναγκαία μια διαφορετική φορολογική αντίληψη με σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει την φοροδοτική τους ικανότητα.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;

Aναβρασμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στην αγορά φωτοβολταϊκών, ύστερα από τις πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες περί επιβολής εισφοράς επί του τζίρου για τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά.

Η εισφορά αυτή ανατρέπει όλα τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών που ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται σε λειτουργία και καλύπτουν το διάστημα δύο ετών, με έναρξη την 1η Ιουλίου του 2012.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΟΤ



ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ


 
Ένα σκάνδαλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με διάφορους τρόπους και πολλούς εμπλεκόμενους ,είχε δημιουργήσει η «βιομηχανία» σπατάλης  που αποκαλύπτουν  τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και  είχαν  στήσει στον Ελληνικό οργανισμό τυποποίησης (ΕΛΟΤ) οι τελευταίες διοικήσεις.  Με αφορμή μια μετεγκατάσταση του οργανισμού και την διαρρύθμιση του κτιρίου αποδεικνύεται πως υπήρχε μια μάλλον σχετική αντίληψη της τάξης και της νομιμότητας  όπως και της διασφάλισης της περιουσίας του οργανισμού. Σύμφωνα με  τον έλεγχο μετά από σωρεία καταγγελιών και αναφορών αποκαλύπτονται αρκετές  υποθέσεις  που χρήζουν δικαστικής και οικονομικής διερεύνησης. Με ζητήματα  που αφορούν είτε  έργα που δεν έχουν παραληφθεί μέχρι τώρα αλλά έχουν πληρωθεί σκανδαλωδώς έως και τα διπλά ποσά από όσα προέβλεπε ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός, είτε συμβάσεις έργου πολλών χιλιάδων ευρώ με έγκριση του εξωτερικού συνεργάτη εργολάβου- μηχανικού κατά παράβαση του κανονισμού προμηθειών, αλλά και αυθαίρετες μετατροπές στο κτίριο που επέφεραν πρόστιμα που ξεπέρασαν τις 185.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις. Κι όλα αυτά ενώ δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για την προστασία γραφειακού, και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ανυπολόγιστης αξίας σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ που είδαν το υλικό να καταστρέφεται ολοσχερώς και να απαιτείται πλέον πρωτόκολλο καταστροφής.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΒΡΟΥΤΣΗ

Eίναι άκρως εντυπωσιακή η προκλητική στάση των Στουρνάρα -Βρούτση προς τους εργαζόμενους και κυρίως τους μισθωτούς. Προσπαθώντας συνεχώς να εξωραίσουν την δραματική κατάσταση που δημιουργεί το 3ο μνηνόνιο κυρίως για τους εργαζόμενους καθώς όσοι σκέφθηκαν τα μέτρα είχαν μάλλον ως παράλληλο στόχο να τιμωρηθεί σκληρά όποιος επέλεξε να δουλεύει και όχι να παραγοντίζει, να διορίζεται με ρουσφέτια ή τέλος πάντων να κλέβει προκλητικά το δημόσιο και την εφορία.