Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Εκ νέου θα δικαστεί για την υπόθεση δημοσιοποίησης της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης, ύστερα από την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η εισαγγελία μιλά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και έτσι ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο ενώπιον δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

Tης Ελένης Κομίνη

Επισπεύδει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για τη θέσπιση ομοιογενών κανόνων για τις ρυθμίσεις πάσης φύσεως δανείων καθώς τράπεζες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού η αδυναμία της εξυπηρέτησης των δανείων από την παρατεταμένη ύφεση οδηγεί στην καταγραφή υπέρογκων ζημίων από τα πιστωτικά ιδρύματα, ανασφάλεια για τους ιδιώτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και απειλή «λουκέτου» για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, επειδή ακριβώς το πρόβλημα έχει διογκωθεί και από την πλευρά των τραπεζών, και από την πλευρά των δανειοληπτών, αναζητείται μία ισορροπημένη προσέγγιση.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΕ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Σε σαθρό έδαφος πολιτικά και  οικονομικά φαίνεται να πατάει πλέον η κυβέρνηση καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται όλο και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για μισθωτούς ,συνταξιούχους και εργαζόμενους. Η δημοσίευση του προσχεδίου για το φορολογικό ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για όσους περιμένουν το εφάπαξ ή έχασαν την δουλειά τους. Σε μια χώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει ταβάνι στι οικονομικό επιτελείο παρά τα αναρίθμητα ψαλίδια στο ύψος των αποδοχών των εφάπαξ και των αποζημιώσεων απόλυσης και πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τα μέτρα που προέβλεπαν περικοπές αναζητούν φόρο από τη ..δυστυχία. Σε λάθος μονοπάτι μπήκαν που σύντομα θα φέρει ειδήσεις.. Γιατί καλή είναι  η συνεχόμενη επίκληση της χρεοκοπίας,κατά όσων αντιδρούν  αλλά το να προσπαθούμε να εξαλείψουμε κάθε ικμάδα ρευστότητας είναι ο σίγουρος δρόμος για την καταστροφή...  

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;

Του Γιώργου Κράλογλου

Σωθήκαμε. Η κυβέρνηση φροντίζει να παρατείνει την προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών, χρεωμένων στις Τράπεζες σπιτιών, πέρα της 31 Δεκεμβρίου. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει η παράταση να φθάσει στο 2014. Το 2014 οι Τράπεζες πάνε για να αλλάξουν χέρια λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Μέχρι τότε το δυάρι θα αξίζει ένα ντενεκέ λάδι.

Με άλλα λόγια και πιο καθαρά. Δεν θα πάρουν τα σπίτια οι Τράπεζες για 1-2 χρόνια. Αλλά για παραπέρα ας μην το συζητάμε. Βεβαίως η παράταση είναι δίκαιο να δοθεί έτσι που μας έχουν καταντήσει. 

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΟΥΛΑ

«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



 ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Χρειάστηκε απλά η αναφορά ενός βουλευτή για τον μισθό των βουλευτών όσο και η κατάθεση μιας τροπολογίας για την περικοπή των μισθών των υπαλλήλων της βουλής για να προκληθεί μια εκρηκτική κοινοβουλευτική  αντιπαράθεση, ικανή  να «καπελώσει» επικοινωνιακά το πιο μεγάλο και επώδυνο πακέτο περικοπών όλων των μνημονίων της τελευταίας τριετίας.
Τα Παραπολιτικά σήμερα αποκαλύπτουν το πραγματικό κόστος μισθοδοσίας  τόσο για τους βουλευτές όσο και τους υπαλλήλους της βουλής που παραδοσιακά είχαν εργασιακά προνόμια και αισθητά μεγαλύτερους μισθούς από τον μέσο εργαζόμενο.

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ HSBC ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ OFFSHORE ΚΑΙ 97 ΕΛΛΗΝΕΣ

 ΛΙΣΤΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 


Νέα λίστα Λαγκάρντ με ενενήντα επτά Ελληνες και εκατόν τριάντα τέσσερις Ελληνοκυπρίους που αφορά «offshore» λογαριασμούς τους στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ. Η λίστα αυτή την οποία διέρρευσε υπάλληλος τράπεζας και αποκαλύπτει πάνω από 4.500 διεθνείς πελάτες -η συντριπτική πλειοψηφία τους (4.300) είναι Βρετανοί- βρίσκεται ήδη στα χέρια της αγγλικής εφορίας, η οποία ερευνά εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Την αποκάλυψη για την ύπαρξη αυτής της λίστας έκανε η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, αναφέροντας μάλιστα ότι ανάμεσα στους συγκεκριμένους πελάτες της HSBC και μάλιστα με υψηλές καταθέσεις είναι και έμποροι ναρκωτικών και άτομα που βαρύνονται με ποινικά και οικονομικά εγκλήματα, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένη την τράπεζα για τον έλεγχο που ασκεί στους πελάτες της για την προέλευση των χρημάτων τους.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

OI ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ

Πρωτοφανή ταλαιπωρία επεφύλασαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας σε όσους πολίτες είχαν την ατυχή έμπνευση να θέλουν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Αθήνας.Με μοναδικό σχέδιο να  μπλοκάρουν κάθε δίοδο προς τη βουλή έξετρεπαν την κίνηση  από τις οδούς Σταδίου, Ακαδημίας,  Κηφισίας και βέβαια όλες τις κάθετες και τις οριζόντιες προς την υμηττού (!!!!). Χωρίς τροχονόμους πουθενά αλλά με χιλιάδες αστυνομικούς και κάθονται αμέριμνά μπροστά από κάθε δρόμο προκάλεσαν ένα μποτιλιάρισμα χωρίς λόγο και αιτία. Είναι χαραχτηριστικό ότι έιχαν κλεισει και το δρόμο μπροστά  από το Παναθηνααικό στάδιο. Η ανικανότητα έχει και όρια αλλά εδω πραγματικά χάνει το νόημα της τελικά φαίνεται ότι ζούμε στη Ζουαζιλάνδη...