Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΓΡΟΘΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ



          Από το NOCOMMENTS.GR

Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε…». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!
Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά… ένα πιάτο φαΐ  ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι παπούτσια… Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση… Υπάρχουν στιγμές δύσκολες που όπως αυτή εδώ που αποφάσισα να σας γράψω για τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε με την οικογένειά μου και φοβάμαι για το πιο θα είναι το τέλος.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στις «αιματηρές» θυσίες της υπόλοιπης κοινωνίας, για να ορθοποδήσει η χώρα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διάσκεψης αποφάσισαν να περικόψουν όλα τα καταβαλλόμενα για δαπάνες βουλευτών ποσά, εκτός αυτού της βουλευτικής αποζημίωσης και να μειωθεί κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

ΕΘΝΙΚΗ: ΣΤΟ 33% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ



Η Ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πρόκληση ταχείας δημοσιονομικής προσαρμογής με παράλληλη ανάκτηση των συσσωρευμένων απωλειών ανταγωνιστικότητας της τελευταίας δεκαετίας μέσα από ένα ευρύτερο πλέγμα διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία. Η υψηλή αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την εξαιρετικά εμπροσθοβαρή στρατηγική δημοσιονομικών μέτρων (που αντιστοιχούν σε 7,0% του ΑΕΠ το 2010, 6,3% το 2011, 6,1% το 2012) δημιούργησαν ένα έντονα υφεσιακό μείγμα που αντανακλάται στη σωρευτική μείωση του ΑΕΠ  που θα υπερβεί το 21% έως το τέλος του 2012 (-2,9% το 2009, -4,8% το 2010, -7,1% το 2011 και -6,7% το 2012)
Η προσαρμογή της αγοράς εργασίας μετά από μια σχετικά ήπια εκκίνηση το 2010 ήταν εξαιρετικά βίαιη το 2011 και το 2012.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ..



Τους τελευταίους μήνες η Ελληνική κοινωνία δέχεται με πρωτοφανή στωικότητα συνεχή πακέτα μέτρων που με το ένα ή άλλο τρόπο έχουν ως μόνη και μοναδική κατάληξη την κατάλυση δικαιωμάτων, την μείωση μισθών και συντάξεων ή το «ξεφούσκωμα» περιουσιακών στοιχείων. Παρά τις όποιες εξάρσεις και υπερβολές συγκεκριμένων συντεχνιών που θίγονται και φροντίζουν να προκαλούν πολλαπλάσιο κοινωνικό θόρυβο από τη ζημιά  μήπως και καταφέρουν να τη γλιτώσουν για άλλη μια φορά η μεγάλη μάζα των πολιτών αντιδρά ψύχραιμα και με ωριμότητα. Παρά τον λαικισμό συγκεκριμένων κομμάτων , τις απίστευτες δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν, την αύξηση της ανεργίας, αλλά και την αδυναμία να καλύψουν κάποιοι ακόμη και τις ανάγκες επιβίωσης παραμένουν υπομονετικοί για μια ενδεχόμενη λύση που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.

ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Το σενάριο κυκλοφορεί εδώ και καιρό, ωστόσο όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα να επιβληθεί ειδικός φόρος σε τσιγάρα και ποτά υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ως «ισοδύναμο μέτρο», προκειμένου να μην πληρώνουν τελικά οι ασφαλισμένοι από το 2014 το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο και το 1 ευρώ «χαράτσι» για κάθε συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ Η CITIBANK

Κλείνουν άμεσα 16 καταστήματα της Citibank Ελλάδος και μέσω εθελουσίας απομακρύνονται 220 εργαζόμενοι.
Κατά πληροφορίες το κλείσιμο των καταστημάτων έχει ήδη ξεκινήσει για να ολοκληρωθεί άμεσα ενώ η μείωση του προσωπικού επίσης θα γίνει άμεσα.
Υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρουν ότι «ίσως οι εργαζόμενοι έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να λάβουν μια αξιοπρεπή αποζημίωση».

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Πρωθυπουργό των αυτοκτονιών χαραχτήρισε σε συνέντευξη του τον Αντώνη Σαμαρα ο βουλευτής Αντώνης Σαμαράς. Είναι η δεύτερη επικοινωνιακή παρέμβαση λίγες ημέρες μετά τα περί λινταζαρίσματος των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΑΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Οι διατάξεις έχουν εφαρμογή από 1.1.2013.

Μειώσεις στις συντάξεις:
Προκειμένου να εναρμονιστεί το Δημόσιο με τους ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης ορίζεται ότι εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων, υπερβαίνει τα 2.000,00€ και μέχρι 3.000,00€ να μειώνεται το ανωτέρω συνολικό ποσό κατά 15%, ενώ εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 3.000,00€ να μειώνεται το συνολικό ποσό των συντάξεων κατά 20%.

Δώρα για συνταξιούχους ΑμΕΑ: Κατ’ εξαίρεση το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας, τα οποία καταργήθηκαν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται στους τετραπληγικούς και παραπληγικούς συνταξιούχους του Δημοσίου. Το ποσό αυτό επιμεριζόμενο πλέον σε 12μηνη βάση θα καταβάλλεται κατά μήνα μαζί με τη σύνταξή τους.