Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Eίναι να τρελαίνεται κανείς προσπαθώντας να κατανοήσει τις επιδιώξεις των δανειστών.Αρχικά απέρριπταν το κούρεμα παρότι οι μελέτες των ειδικών του ΔΝΤ έδειχωαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν βγάζει πουθενά.Οταν η Ελληνική κυβέρνηση πρότεινε επαναγορά χρέους μέσω δανεισμού το απέρριψαν ως ανήθικη πρόταση. Ναι ακριβώς αυτό που δέχτηκαν ως λύση σωτηρίας τώρα για να αποφύγουν το κούρεμα του δημόσιου τομέα.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

NA KATAΘΕΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επισήμανε ότι τα μέλη της πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα  για την λίστα μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέταση των πρωταγωνιστών.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Του Μπάμπη Παπαδημητρίου


Θα διαβάσετε στη συνέχεια την επιστολή που μου έστειλε ένας καλός αναγνώστης και ακροατής. Τον ευχαριστώ, όπως και όλους εσάς που κάνετε το ίδιο. Το ιδιαίτερο στην επιστολή αυτή είναι ότι αναφέρεται σε μια χαρακτηριστική και πασίγνωστη εστία φοροδιαφθοράς, με την οποία κανείς, επί πάμπολλα χρόνια, δεν ασχολείται. Εγιναν μικρές αλλαγές ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο, αφού δεν του ζήτησα την άδεια για τη δημοσιοποίηση.
«Εργάσθηκα πολλά χρόνια ως επενδυτικός σύμβουλος πελατών σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία. Μεταξύ των πελατών υπήρχαν πολλοί που δεν μπορούσαν με τίποτα να δικαιολογήσουν τα ποσά που επένδυαν σε κινητές αξίες.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η YΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ



Ακολουθώντας την πεπατημένη που χάραξαν οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου οικονομικών ( Παπακωνσταντίνου , Βενιζέλος) οδεύει και η νυν ηγεσία ( Στουρνάρας, Μαυραγάνης)  στο ζήτημα του φορολογικού. Αν και περισσότερο τεχνοκράτες από πολιτικοί αγνοούν πλέον συστηματικά την θεωρία ότι  θεσπίζοντας  πάνω από ένα επίπεδο  συντελεστή φορολογίας, τα έσοδα μειώνονται  αντί να αυξάνονται καθώς η υπερβολή λειτουργεί ως κίνητρο φοροδιαφυγής.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ

 ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ
Ψάχνω να βρω κάτι λογικό στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και ειλικρινά δυσκολεύομαι. Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνομαι την δυσκολία των ανθρώπων που καλούνται σήμερα να απολογηθούν για αμαρτίες σαράντα ετών και πρέπει ταυτόχρονα να βγουν στην πιάτσα και να μαζέψουν έσοδα. Λοιπόν, ας αφήσουμε τους καλούς τρόπους κατά μέρος κι ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ένα από τα σημαντικότερα  στοιχήματα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, το καλοκαίρι  ήταν το επίπεδο και η ικανότητα  συνεργασίας  των συναρμόδιων υπουργών που θα προέρχονταν  αφενός από διαφορετικά κόμματα και  αφετέρου θα είχαν εντελώς άλλη κουλτούρα και ιδεολογία.
Στο Νίκο Δένδια -πρώην υπουργό δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Καραμανλή- έτυχε η δύσκολη αποστολή να αναλάβει τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας  τάξης σε μια εποχή που το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με καζάνι που κόχλαζε λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Το άνοιγμα των λογαριασμών από το 2001 τόσο του τέως δημάρχου Αθηναίων και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, όσο και στενών συνεργατών του αλλά και επιχειρηματιών που σχετίζονται με την υπόθεση αγοράς ακινήτων και κάμπινγκ στην Ελαφόνησο ζητά το ΣΔΟΕ, προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση.