Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Η πολιτική  βεντέτα που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής τις τελευταίες εβδομάδες  φέρνει στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες  του πολιτικού συστήματος -όπως το γνώρισε η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια- τις οποίες έκρυβαν κάτω από το «χαλί» της καθημερινότητας.
 Με όπλο την αρνητική διαφήμιση, τη δήθεν αποφασιστικότητα κατά της υποκρισίας ή της φαυλότητας του αντιπάλου σηκώνουν το γάντι και αντεπιτίθενται  με οργή σε μια μάχη εντυπώσεων για τις δημοσκοπήσεις  δήθεν  «αποκαλύπτοντας» τις γκρίζες ζώνες της άλλης πλευράς.
Την αρχή έκανε το ΠΑΣΟΚ εκδηλώνοντας την πρόθεση του να  βάλει στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα της αυξανόμενης πολιτικής βίας αλλά και των έκνομων πράξεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά τη βίαιη λεκτική αντιπαράθεση του Γιάννη Μανιάτη με τον Ηλία Παναγιώταρο  και όσα ακολούθησαν στη βουλή κυρίως από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Α ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ



Το ραντεβού με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο  ήταν σε ένα από τα γνωστά καφέ που οι πολιτικοί συντάκτες  συνηθίζουν  να ξοδεύουν μεγάλο μέρος της μέρας τους για συναντήσεις, κουβέντες, κριτική  και «ψάρεμα»  ειδήσεων. Βέβαια μετά την  έλευση της κρίσης οι  πολιτικές ειδήσεις πέρασαν σε δεύτερο  πλάνο αφού πλέον την καθημερινότητα μονοπωλούν  οι επιπτώσεις των μέτρων  σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
   Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς , πρώην πολιτικός συντάκτης  στενός  και συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη μιλά ευθαρσώς για την περίφημη γιορτή, τα σχόλια και τα δημοσιεύματα  που προκάλεσε, τις προυποθέσεις συμπόρευσης με τον Συριζα  αλλά και την πρόκληση της πολιτικής για έναν νέο άνθρωπο. Δεν αρνείται να τοποθετηθεί ακόμη και για το αν θέλει έναν υπουργικό θώκο, ενώ δεν κρύβει τα κατακόκκινα αισθήματα του …ενόψει του αυριανού ντέρμπι των αιωνίων.

Η ΓΑΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


TOY KΩΣΤΑ ΣΤΟΥΠΑ

Η αύξηση των φόρων δεν φέρνει αύξηση των εσόδων... απλά εξοντώνει την ιδιωτική οικονομία από την οποία αντλεί όλο και περισσότερους πόρους, εισπράττοντας όλο και λιγότερα έσοδα. 

Γιατί τότε το κάνουν αυτό οι πολιτικοί; Είναι απλό, ίσως  γιατί πιστεύουν στα θαύματα όπως αυτό του γάμου της Κανά, όπου το νερό έγινε κρασί.

Τα   έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου  σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας μειώθηκαν στα 42,9 δισ. ευρώ έναντι 43,6 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τούτο λαμβάνει χώρα παρά την αύξηση της φορολογίας...

Είναι σχεδόν βέβαιο πως με την μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας του χρόνου τα έσοδα θα μειωθούν περαιτέρω.










Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι θεραπείες-σοκ οδηγούν και σε αιφνίδιο θάνατο

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙΔΗ

Λένε πως αν κάτι ξεκινήσει στραβά, δύσκολα ισιώνει στη συνέχεια και η πιθανότερη εκδοχή είναι να σπάσει αν προσπαθήσουμε να το επαναφέρουμε βίαια. Πολύ φοβάμαι ότι παρ’ όλες τις καλές προθέσεις να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος, είναι δύσκολο να το πετύχουμε γιατί απλούστατα επί δεκαετίες φτιάχναμε ένα κράτος-τέρας το οποίο αποκαλύφθηκε στην ολότητά του μέσα στην κρίση. Ερχεται λοιπόν τώρα η τρόικα και επιχειρεί με τις βίαιες παρεμβάσεις της να «επιβάλει» εκσυγχρονισμό.