Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ CD ΤΗΣ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Το πρώτο CD είχε διαφορετικό τύπο αρχείων, από το πρωτότυπο που έλαβε τώρα η χώρα μας, φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

Εντωμεταξύ, παρουσία 2 αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποσφραγίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή ο φάκελος με πρωτότυπο αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ που έλαβε εκ νέου η χώρα τον Δεκέμβριο από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Με την έναρξη των εργασιών της τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση του δεύτερου CD και σε λίγη ώρα θα κληθεί και ο πρώην συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, ειδικού σε θέματα πληροφορικής, Γιώργος Αγγελόπουλος προκειμένου να συγκρίνει τη μορφή του αρχείου που είχε το πρώτο CD – το οποίο είχε επεξεργαστεί ο ίδιος στο υπουργείο Οικονομικών – και του δεύτερου CD.


Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την κατάθεση του μάρτυρα χθες το βράδυ, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είχε περιγράψει άλλο τύπο αρχείων στο πρώτο CD.

Θυμίζουμε πως ο κ. Αγγελόπουλος είχε αναλάβει, με εντολή του υπουργού Οικονομικών να επεξεργαστεί το αρχικό CD και να υπολογίσει το συνολικό ποσό των 2.062 καταθέσεων καθώς και καταγράψει τους 20 μεγαλοκαταθέτες.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι περιείχε ένα σκόρπιο αρχείο σε μορφή Excel. Όμως ο Θ. Φλωράτος – που συμμετείχε στην 3μελή Επιτροπή που παρέλαβε το δεύτερο CD - κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, είχε πει πως το αρχείο που παρέλαβε εκείνος από τους Γάλλους τον Δεκέμβρη είχε 4 αρχεία, δυο σε μορφή PDF και δυο σε μορφή Excel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου