Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ KATΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον  οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος  έχει εισοδήματα και από άλλες  πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).

Η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.


Οι εντολές που έχουν  πάντως οι εφορίες είναι να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά τον Κώδικα Είσπραξης  Δημοσίων Εισόδων, ειδικά σε περιπτώσεις  μη συνεργάσιμων πολιτών που αρνούνται  κάθε συνεννόηση και συνεργασία με τις Αρχές στην πληρωμή των φόρων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για 1 ευρώ ακόμη που αφήνει απλήρωτο από τους φόρους του κάθε πολίτης, οι ΔΟΥ έχουν εντολή να στέλνουν άμεσα ατομική ειδοποίηση από  την πρώτη μέρα καθυστέρησης στον φορολογούμενο. Με αυτή του υπενθυμίζουν ποια "αναγκαστικά" μέτρα προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου