Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κατά  300.000 αυτοκίνητα αυξήθηκε από την αρχή του χρόνου ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα κορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής; Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων αυτών ήταν ανασφάλιστα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ασφάλισαν τελικά ενόψει της επιβολής προστίμων στα ανασφάλιστα αυτοκινήτα από τις 15 Απριλίου.
Εάν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε άλλο όχημα η τον οδηγό του, τότε ο θύτης αντιμετωπίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να χάσει όλη την περιουσία προκειμένου να αποζημιώσει το θύμα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες  η διαδικασία ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων είναι συνεχής και πραγματοποιείται ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα αποφασίζει κάθε φορά το ΚΕΠΥΟ να αποστέλλει σημειώματα στους κατόχους όσων αυτοκινήτων "συλληφθούν" ανασφάλιστα.


1 σχόλιο:

  1. Και αυτό έγινε παρόλο που το μέτρο δεν εφαρμόστηκε στην ολότητά του, δηλαδή μέχρι τώρα δεν έγινε η ηλεκτρονική διασταύρωση, όπως είχε ανακοινωθεί. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα γίνει και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή