Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Ποιοι δικαιούνται επίδομα τέκνων

Στην κατάρτιση ενδεικτικών πινάκων, βάσει των νέων εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών στοιχείων που ισχύουν, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.


Τα νέα κριτήρια προκάλεσαν  έντονες αντιδράσεις, αφού οδηγούν σε δραματικό περιορισμό των τελικών δικαιούχων. Είναι ενδεικτικό ότι, με 10.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα (και για τους δύο γονείς) το επίδομα για ένα παιδί, είναι 320 ευρώ!
Με βάση τα νέα κριτήρια, το επίδομα χορηγείται στο σύνολό του (480 ευρώ) για οικογένειες με ένα παιδί αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για οικογένεια με δύο γονείς και τα 7.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια.
Στις περιπτώσεις των οικογενειών με δύο παιδιά το επίδομα χορηγείται στο σύνολό του, ήτοι 960 ευρώ, όταν το οικογενειακό εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ (έως 8.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια).
Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων ανέρχεται στα 500 ευρώ για κάθε παιδί. Βασική προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο από τα 45.000 ευρώ εάν πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την φορολογική τους δήλωση (Ε1) και αμέσως μετά το αντίστοιχο έντυπο λήψης του επιδόματος (έντυπο Α21), το οποίο και θα λαμβάνεται κατόπιν ολοκλήρωσης του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων.
pinakas1 pinakas2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου