Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Πιστή στην πρόβλεψή της πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ παραμένει η Citigroup, στην τελευταία 48σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Global Economic Outlook and Strategy - January 2013", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία αυξήθηκαν στο 23,9% των συνολικών εσόδων (από 21,2% το γ΄ τρίμηνο 2011 και 18,3% το γ΄ τρίμηνο 2010). Παράλληλα, οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας υποχώρησαν το γ΄ τρίμηνο πέρυσι στο 20,7% των συνολικών δαπανών (από 24% το γ΄ τρίμηνο 2011). Ενώ, οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν στο 35,9% των συνολικών δαπανών (από 43,5% το γ΄ τρίμηνο 2011).

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΕ 6 ΤΑΜΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Σε έξι ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)  θα συγχωνευτούν οι 60 ασφαλιστικοί κλάδοι που υπάρχουν  σήμερα (ακόμα και μετά τις ενοποιήσεις) και τα 90 τμήματα μητρώων συνταξιούχων που λειτουργούν ως ξεχωριστά κρατίδια, με δικό τους καθεστώς  εισφορών και παροχών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Χωρίς σχόλια

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΥΤΟΙ ΔΙΆΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Αντιπαραθέσεις από την αρχή της πρώτης της συνεδρίασης σημειώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η πρώτη διαφωνία εκδηλώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να καταγράφεται με κάμερες η εξέταση των μαρτύρων για να αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους και η βιολογική τους εικόνα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

«ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ» ΤΑΓΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

Η πρώτη επαφή με τη δημοσιότητα της  Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν στο πλάι του πατέρα της Νίκου σε τέσσερις πολύ σημαντικές δικαστικές  υποθέσεις που μονοπώλησαν τον ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ηταν οι δίκες  της Μαργαρίτας Καραβασίλη για το εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό, της εκπαιδευτικού Στέλλας Πρωτονοτάριου που έκανε εθελοντικά μαθήματα σε παιδιά μεταναστών, η πολύκροτη  υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και η συμμετοχή στην νομική ομάδα που διερευνούσε τα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μπορεί να οφείλει την εμπλοκή του με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ κατά κύριο λόγο στις ξαδέρφες του αλλά και η κάθοδος του στην πολιτική, οφείλεται εξίσου στην άρνηση τους να διαδεχθούν τον πατέρα τους Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.  Ετσι η πρώτη απόπειρα να εισόδου στην πολιτική κονίστρα έγινε μέσω κρούσης το 1994 στον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ. Η απάντηση αναπάντεχα ήταν αρνητική καθώς κρίθηκε  πως δεν συγκέντρωνε τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά για το «νέο αίμα» τεχνοκρατών και πολιτικών που ήθελε  ο Εβερτ να εμπλουτίσουν τη ΝΔ. Αγκάθι αποτελούσαν ακόμη οι  νεοφιλελευθερίζουσες  απόψεις του.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η "ΚΑΤΑΡΑ" ΤΩΝ ΤΣΑΡΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Οι περιπέτειες και η πολιτική αποστρατεία δέκα κορυφαίων στελεχών που ήθελαν να γίνουν αρχηγοί  
TOY ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται τόνιζε την δεκαετία του ’60 σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναφερόμενος στις δυνατότητες του εκάστοτε πρωθυπουργού να υπόσχεται προεκλογικά και του υφιστάμενου υπουργού οικονομικών να… εφαρμόζει μετεκλογικά.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ..

Του Γιώργου Κράλογλου

Πάρτε βαθιές ανάσες το 2013 γιατί από το 2014 θα πέσει νέο τσεκούρωμα. Στόχος αυτήν την φορά το ευρύτερο κράτος. Αν δεν συμμαζευτεί κατά 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2016 θα την πληρώσουν πάλι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι. Και ας λέει ό,τι θέλει η κυβέρνηση.

Ας το ακούσουν και ας το καταλάβουν, πριν απ΄ όλους οι κρατικοί υπάλληλοι του Μετρό, του Τραμ και των τρένων που μας ταλαιπωρούν άδικα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν με το κράτος όλοι οι μισθωτοί των 600-800 ευρώ και όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας.

Η…επιστροφή του Ράπανου



ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η κινητικότητα του παρ’ ολίγον «τσάρου»  και οι ζυμώσεις του τραπεζικού «λόμπυ»
Έντονη δραστηριότητα στα πλαίσια της καθηγητικής του ιδιότητας, αλλά και με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο παρ’ ολίγον «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, Βασίλης Ράπανος. Το γραφείο του, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι συνέχεια ανοιχτό, συνομιλεί με κόσμο, ενώ μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του είναι μέσα στα αμφιθέατρα και τους χώρους διαλέξεων. 

ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ

Πολλοί οι φόροι που επέβαλε η κυβέρνηση με τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, εξίσου όμως πολλές και οι εισπρακτικές αστοχίες αυτής της «συνταγής»  από την οποία λείπουν έσοδα 10,4 δισεκ. ευρώ. Από την έρευνα του «bankingnews» σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις που οι δανειστές επέμειναν στην «σκληρή» γραμμή του προγράμματος για μεγάλες αυξήσεις στην άμεση και την έμμεση φορολογία, το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς....