Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΑΝΕΙΩΝ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξηγεί πως μία γενικευμένη περικοπή του τραπεζικού χρέους θα έβαζε σε κίνδυνο τις καταθέσεις και θα ήταν αδικία τόσο για αυτούς που δεν έχουν δάνεια όσο και για αυτούς που έχουν δανειστεί και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ DNA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Στη συμπλοκή της Πεύκης τον Μάιο του 2011, σε γιάφκες των Πυρήνων στον Κολωνό και την Καλλιθέα, στη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας και σε βομβιστική επίθεση σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα DNA των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη και Νίκου Ρωμανού, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού και ως «τοξοβόλου του Συντάγματος» ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε πιστόλι από τη συμπλοκή αστυνομικών και δυο ενόπλων στην Πεύκη, τον Μάιο του 2011. Αυτο δεν τον τοποθετεί απαραίτητα στη συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, ένας από τους δράστες, Θεόφιλος Μαυρόπουλος. Όμως η αστυνομία θεωρεί ότι ο «τοξοβόλος» ήταν εκεί και ότι είχε καταφέρει να διαφύγει με το περιπολικό της Αστυνομίας.
Επίσης και σε διαμερίσματα – κρησφύγετα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στη Νέα Ιωνία του Βόλου, στην Καλλιθέα και τον Κολωνό.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;

"Οι συνεχείς αποκαλύψεις για εμπλοκή συμβούλων του πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, για το οποίο δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο πρωθυπουργός τονίζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τον κ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά και συνδιαχειριστή επενδυτικού fund συνδεόμενου με κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων, άλλος ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος ο κ. Βιδάλης φέρεται να είναι εμπλεκόμενος

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



Παράθυρο σε χιλιάδες άνεργες ή απολυμένες γυναίκες -ηλικίας 18 έως 64 ετών- ανοίγει το ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
Το ποσό επιδότησης δεν είναι μικρό. Κυμαίνεται από τις 10.000 έως τις 20.000 ευρώ, ενώ αν δημιουργήσουν στην επιχείρηση τους και μία θέση απασχόλησης (δηλαδή προσλάβουν άλλο άνεργο ή απολυμένο) τότε επιδοτούνται με επιπλέον 12.000 ευρώ.
Το σημαντικό είναι ότι το επενδυτικό σχέδιο που θα καταθέσουν επιδοτείται στο 100% του προϋπολογισμού του, αρκεί όπως προαναφέραμε η δαπάνη προϋπολογισμού να είναι της τάξης των 10 με 20 χιλιάδων ευρώ.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει την τρομοκρατία προτεραιότητα δεν με εντυπωσιάζει. Μια χύτρα που σκάει στο Mall είναι πολύ πιο πιασάρικη από έναν οικονομολόγο που προσπαθεί να εξηγήσει τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και ευκολότερο να αντιμετωπιστεί από την ανεργία 1,5 εκατομμύριο πολιτών. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να πιάσει αυτόν που έβαλε τη χύτρα, και αν κρατάει και ένα καλάσνικοφ στα χέρια του ακόμα καλύτερα. Και αν έχει και συνεργούς. Και αν είναι από αστική οικογένεια των βορείων προαστίων και έχει πάει στη Σχολή Μωραΐτη ή το Κολλέγιο. Και αν έχει και μια μαμά να έχει γράψει ένα βιβλίο για τη Μύκονο και αν… Αν όλα αυτά συμβαίνουν, μια κοινωνία που ταλαιπωρείται και βρίσκει παρηγοριά να βλέπει τους έχοντες και κατέχοντες να δυστυχούν θα έχει κάτι να ασχολείται. Και αν και κάποιοι αστυφύλακες έριξαν και κάτι ψιλές και βούλωσαν μερικά μάτια, δεν έγινε και καμιά μεγάλη ζημιά. Το αντίθετο μάλλον. Μόνο που μια κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ τυχερή για να τις έρθουν όλα όπως τα θέλει. Εκτός, αν η ίδια φτιάχνει την τύχη της.

Προφανώς, η Ν.Δ. δεν έστησε την ιστορία του Βελβεντού Κοζάνης. Η ληστεία, η απαγωγή του οδοντιάτρου, η σύλληψη και η προσαγωγή δεν είχαν προσχεδιαστεί

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης μισθολογικής μείωσης βρίσκονται 500.000 εργαζόμενοι καθώς την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου παύουν να ισχύουν 42 κλαδικές συμβάσεις. Κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις κατ' εφαρμογήν του Ν.4046/12 θα έχουν το δικαίωμα να καταργήσουν επιδόματα συρρικνώνοντας τις αποδοχές. Εκτιμάται ότι η μείωση θα κυμανθεί μεταξύ 15 % ως 30% εάν βέβαια δεν υπογραφεί νέα κλασική σύμβαση. Ούτως ή άλλως θα υπάρξει ένα περιθώριο τριών μηνών, η μετενέργεια, μήπως και υπάρξει συμφωνία.