Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το νέο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων θα μπορούν να εισπράττουν σε λίγους μήνες οι οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα  τέκνα. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών  ορίζεται ότι ειδικό επίδομα θα ανέρχεται σε 500 ευρώ κατ’ έτος για κάθε τέκνο.

Θα το δικαιούνται όμως εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο  εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ, αν είναι τρίτεκνες οικογένειες. Το όριο αυτό του οικογενειακού εισοδήματος, προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες (άρα πάει στις 48.000 ευρώ) και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο  για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα (52.000 ευρώ για 5 παιδιά κλπ).

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Για άλλη μία φορά ο έλληνας πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι διαρροών μεταξύ Βρυξελλών, Ουάσινγκτον και κυβέρνησης με μοναδικό σκοπό το "σερβίρισμα" νεών μέτρων με τον πιο ήπιο τρόπο.

Αυτή τη φορά το παιχνίδι ξεκίνησε ευρωπαίος αξιωματούχος του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο οποίος δήλωσε πως απαιτείται μεταρρύθμιση του δημοσίου και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποτελεί σαφή παραδοχή πως οι Βρυξέλλες ζητούν απολύσεις από το δημόσιο μέσα στο 2013.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία -και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο.

Στο άκουσμα της απόφασης – σοκ του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος βούρκωσε, ενώ η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΝ «ΕΝΤΑΤΙΚΗ» Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ



Με «μπαλώματα» επικουρικών γιατρών προσπαθούν να κρατήσουν τα νοσοκομεία
ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

Σε δραματική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η δημόσια υγεία της χώρας, ειδικά στα νησιά, εξαιτίας των χιλιάδων κενών ιατρικών θέσεων. Κενά, που σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος(ΟΕΝΓΕ) δεν μπορούν να καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς καθώς φθάνουν τις 6.500. Η αδυναμία του κράτους να καλύψει οργανικές θέσεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων από τη μια, και η άρνηση πολλών επικουρικών -συμβασιούχων- γιατρών να στελεχώσουν τις μονάδες υγείας της περιφέρειας από τη άλλη, έχουν δημιουργήσει ένα 'εκρηκτικό κοκτέιλ' στα νοσοκομεία των νησιών.

KΕΠΕ: ΣΤΟ 30,1% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Ύφεση 4,1% και ανεργία 30,1% προβλέπει για την Ελλάδα, κατά το τρέχον έτος 2013, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Όπως αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του, το 2012 η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο 6,3% ενώ για το 2013 το ελληνικό ΑΕΠ θα μετρήσει συρρίκνωση 4,1%.
Εστιάζοντας στην ανεργία, την τοποθετεί στο 24,6% για το 2013, αλλά περαιτέρω άνοδό της στο 30,1% για το 2013.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟIΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ;


Κραυγή αγωνίας από το χώρο του φαρμάκου για τον επιχειρηματικό πόλεμο με τη συμμετοχή τρόικας, υπουργείου υγείας, και φαρμακοβιομηχάνων.
ΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
 Την ώρα που το σύστημα υγείας της χώρας έχει μπει στην «εντατική» λόγω των συνεχόμενων περικοπών και οι πολίτες αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα στην προμήθεια των φαρμάκων τους,  ισχυροί παίκτες της αγοράς συνεχίζουν να «φλερτάρουν» με αξιωματούχους της  τρόικας  παίζοντας επικίνδυνα επιχειρηματικά παιγνίδια που έχουν οσμή σκανδάλου με απώτερο στόχο, τον πλήρη έλεγχο της αγοράς   που οδηγεί  σε πολλαπλά νέα λουκέτα στο χώρο των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών.