Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ;

Της Δήμητρας Καδδά

Βροχή ερωτήσεων και επιφυλακτική έως… σκληρή θέση στα «ορόσημα» που ζητούσε όταν έφυγε προ 3 εβδομάδων από την Αθήνα, φέρεται  ότι επιφύλαξε χθες η τρόικα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα άλλωστε ότι τα πράγματα «είναι πολύ δύσκολα» λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης τρίωρης συνάντησης, θεωρείται από αρμόδια στελέχη ενδεικτική του κλίματος.

Πολιτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι «η τρόικα δείχνει τα δόντια της με το βλέμμα στον Ιούνιο». Εξηγούν ότι οι δανειστές θα κάνουν τη διαπραγμάτευση πολύ δύσκολη, εμποδίζοντας να κλείσουν θέματα, αν δεν κλείσουν τα… πάντα. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι καθημερινές, αλλά και σκληρές, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ... ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ



Οι απίστευτες δικαιολογίες, οι παρεμβάσεις των υπουργών, το κόλπο με τις κάρτες, οι κότες και τα κουνέλια   


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Είναι απίστευτο αλλά σε μια εποχή που η ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνά το 27% στους δήμους υπάρχουν δεκάδες υπάλληλοι που αρνούνται πεισματικά να εργασθούν ενώ με διάφορα τερτίπια προσπαθούν και σε αρκετές περιπτώσεις εξασφαλίζουν την καταβολή  ενός μεγάλου μέρους του μισθού. Όπλο τους σε αυτή την ομολογουμένως περίεργη κατάσταση ήταν μέχρι τώρα οι απίθανες δικαιολογίες που προέβαλαν αλλά και το γεγονός πως  τα πειθαρχικά συμβούλια στελεχώνονταν κυρίως από εργαζόμενους στους δήμους και σε μεγάλο βαθμό εξέδιδαν απαλλακτικές αποφάσεις. Ωστόσο η νομοθετική αλλαγή για τη στελέχωση των πειθαρχικών συμβουλίων κυρίως από δικαστικούς αναμένεται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Ψυχρή εκλογική αριθμητική, πιέσεις από ομάδες συμφερόντων και ένα δημόσιο ταμείο που «διψάει» για έσοδα κρύβονται πίσω από τη διελκυστίνδα που έχει ξεκινήσει μεταξύ των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης αναφορικά με τη διατήρηση και για φέτος του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και το βασικό θέμα που ουσιαστικά παραμένει σε εκκρεμότητα ενόψει της άφιξης της τρόικας είναι η φορολογία των ακινήτων και πιο συγκεκριμένα η διατήρηση του χαρατσιού. Εντός της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί δυο τάσεις. Από τη μια είναι η Νέα Δημοκρατία και από την άλλη η Δημοκρατική Αριστερά η οποία συνεπικουρείται από το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ



ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ
 
Σίγουρα ένα από τα «θανάσιμα αμαρτήματα» του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή οικονομική κατάσταση είναι σύμφωνα με τους οικονομολόγους η εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Η διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών έφερε στη δημοσιότητα τραγελαφικές καταστάσεις και απίστευτα περιστατικά. Τέτοιες ιστορίες φτάνουν καθημερινά στα γραφεία ενός διαφορετικού σωματείου της  «Ένωσης Ελλήνων Φορολογουμένων» που έχει μπει δυναμικά στη άνιση μάχη κατά της φοροδιαφυγής .
«Ακόμα και το Πρωτοδικείο φοροδιαφεύγει»

 Στα γραφεία της πρωτότυπης αυτής οργάνωσης ο πρόεδρος Γιάννης Σιάτρας  συλλέγει καθημερινά στοιχεία άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά. Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει ότι ακόμα και το Πρωτοδικείο Αθηνών. φοροδιαφεύγει. «Πολλά λένε και λίγα κάνουν για την φοροδιαφυγή. Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε στις 11 Μαρτίου του 2008. Την πρώτη μέρα που πήγαμε στη γραμματεία του Πρωτοδικείου μας ζήτησαν ένα φάκελο με έγγραφα και φωτοτυπίες. Πήγαμε στο κατάστημα που στεγάζεται εντός του πρωτοδικείου, αγοράσαμε τα απαραίτητα και δεν μας έδωσαν απόδειξη. Το καταγγείλαμε τόσο στον κ. Καπελέρη όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου. Πέρασαν δύο χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Διαπιστώσαμε ότι ακόμα και σήμερα δεν δίνουν αποδείξεις».