Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μπουτάρης: Τιμή το Gay Parade για τη Θεσσαλονίκη, ντροπή η Χρυσή Αυγή


 
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Gay Parade που έρχεται στην πόλη τον Ιούνιο, αλλά και στη Χρυσή Αυγή.

 
 
Για το gay pride που έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, για τους γάμους ομοφυλοφίλων και για τις υιοθεσίες παιδιών από gay ζευγάρια, ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του στον Palmo 965 τόνισε: «Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης» απάντησε ο κ. Μπουτάρης.

Για το αν θα πάντρευε ένα gay ζευγάρι, απάντησε: «Δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα» για να προσθέσει «αν υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω».

Για τις υιοθεσίες παιδιών από gay ζευγάρια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Σαφώς είμαι θετικός στο να υιοθετούνται παιδιά από ζευγάρια gay» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Εγώ έχω πει επανειλημμένα ότι η Χρυσή Αυγή δε θα έπρεπε να είναι στο κοινοβούλιο. Είναι ένα κόμμα ντροπή για την ελληνική κοινωνία. Το να είναι τρίτο το κόμμα αυτό είναι ενδεικτικό της κατάντιας της ελληνικής κοινωνίας».

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



H επέτειος των τριών χρόνων από την έλευση του μνημονίου βρίσκει την κρατική μηχανή σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση. Θυμίζει έντονα  έναν εγκλωβισμένο  σε «βάλτο» από εκατοντάδες ύποπτες και δύσοσμες υποθέσεις προς διερεύνηση.  Ζητήματα  που αποδεικνύουν περίτρανα πως κάτι σάπιο υπήρχε τα τελευταία χρόνια στο βασίλειο της Ελληνικής  Δανιμαρκίας. Υποθέσεις που αφενός καθυστερούν σημαντικά το έργο των διοικήσεων ,αφετέρου φαλκιδεύουν την όποια προσπάθεια ανάταξης του κράτους στα μάτια των πολιτών. Σήμερα τα Παραπολιτικά  αποκαλύπτουν πέντε περιπτώσεις που προκαλούν αίσθηση για την κατάσταση που έχει περιέλθει η κρατική μηχανή και οι λειτουργοί της καθώς σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται κάποιοι να αντιμετωπίζουν το δημόσιο, ως προσωπικό τους φέουδο αδιαφορώντας  τόσο για την διαφύλαξη της νομιμότητας όσο και τις επιπτώσεις.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κινητή και ακίνητη περιουσία, τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, μερίσματα αλλά και πάσης φύσεως δαπάνες θα αξιοποιηθούν στο εξής για τον προσδιορισμό του εισοδήματος όλων των φορολογουμένων με βάση της διαδικασία έμμεσων τεχνικών ελέγχου σύμφωνα με απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης .
Η απόφαση αυτή περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι έμμεσοι τεχνικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό μη δηλωθείσας φορολογητέας ύλης σε ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζουν αδικαιολόγητο πλουτισμό, πολύ υψηλές δαπάνες σε σχέση με τα έσοδά τους και γενικά περιουσιακά στοιχεία, αντίστοιχα με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση οι φορολογικές υπηρεσίες θα αξιοποιούν κάθε στοιχείο, πληροφορία και δεδομένο για τα έσοδα κάθε πηγής και τις δαπάνες πάσης φύσεως του φορολογουμένου, της ή του σύζυγό του, αλλά και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας ενώ οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι θα μπορούν να γίνουν και για παλαιότερα έτη.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ

 12,5 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ  ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ. 

 


ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ-ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ
Σε μια περίοδο που το μέσο νοικοκυριό έχει «πνιγεί» από τις αλλεπάλληλες  φοροεπιδρομές και τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις που μηχανεύεται το πολιτικό σύστημα για να διατηρήσει  ζωντανή τη Λερναία Υδρα του πελατειακού κράτους, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η κρατική μηχανή εξακολουθεί να ξοδεύει 850.000 ευρώ την ημέρα για τηλέφωνα όπως σπαταλούσε  ανέμελα και πριν την κρίση.
Παρά την πολυδιαφημισμένο νοικοκύρεμα  το κόστος εξυπηρέτησης των  τηλεπικοινωνιακών αναγκών  παραμένει στο σκανδαλώδες ποσό των 310 εκατ ευρώ ετησίως. Παράλληλα κορυφώνεται το «πάρτι» εκατομμυρίων με τα κινητά τηλέφωνα καθώς κανένα υπουργείο ή υπηρεσία δεν έχει σαφή εικόνα του αριθμού των τηλεφωνικών συνδέσεων, το μηνιαίο κόστος, το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης αλλά και σαφή αιτιολόγηση για την διάθεση  των συσκευών. Χαρακτηριστικό  είναι πως κινητό τηλέφωνο δημοσία δαπάνη δικαιούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γ.γ. υπουργείων, προιστάμενοι τμημάτων, υπεύθυνοι ασφαλείας , διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη ΔΣ οργανισμών, τα γραφεία τύπου αλλά και χιλιάδες συνεργάτες ή υπάλληλοι που θεωρητικά κατέχουν θέση ευθύνης σε κάποιο από τους πολλούς οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.