Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας αλλά και των επερχόμενων απολύσεων στο δημόσιο έρχονται στο φως στοιχεία για τους διεφθαρμένους του δημοσίου, του συστήματος υγείας.

Δεν είναι... νέο η διαφθορά στο δημόσιο. Δεν είναι «είδηση» το φακελάκι. Αλλά τα παραδείγματα είναι πάντα εντυπωσιακά.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής παρουσίασε τα πεπραγμένα της ανεξάρτητης αρχής. Τι βρήκε ο... επιθεωρητής;


Α) Ο ΕΟΠΥΥ έχασε εκατομμύρια ευρώ γιατί έγιναν παρατυπίες από επιτροπές του Οργανισμού


Αφορμή για τον έλεγχο ήταν η καταγγελία μητέρας ασθενούς, την οποία εκβίασε κύκλωμα υπαλλήλων σε νοσοκομείο της Γερμανίας, οι οποίοι φέρονταν να συνεργάζονται με υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Της ζήτησαν 9.000 ευρώ για να πάρουν την έγκριση του ΕΟΠΥΥ και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο το παιδί της!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

AYTA EINAI TA KINHTΡΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Έως και διπλές θα "μετράνε" οι αποδείξεις από τις ύποπτες για φοροδιαφυγή ομάδες επαγγελματιών - Σχέδιο στο τραπέζι και για «λοταρία» για όσους χρησιμοποιούν φοροκάρτα

Το κίνημα των αποδείξεων θέλει τώρα να «ζωντανέψει» το υπουργείο Οικονομικών, για να συλλαμβάνει «μαύρο χρήμα» και ΦΠΑ από τους «συνήθεις ύποπτους» κλάδους της αγοράς.

Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα προβλέπει το Σεπτέμβριο στη Βουλή ένα νέο νόμο με όλα τα φορολογικά κίνητρα που θα προσφέρει το κράτος σε καταναλωτές και επενδυτές, προκειμένου να τους έχει συμμάχους στην μάχη της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και της ύφεσης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ

Το ελληνικό δαιμόνιο φαίνεται πως είναι... ανίκητο! Η απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου έφερε στο φως νέες περιπτώσεις κάποιων που έπαιρναν συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους.
Η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Και από τον έλεγχο που ακολούθησε προέκυψαν... λαβράκια!

Κατά τη διαδικασία της απογραφής, λοιπόν, προέκυψε ότι σε 2.628 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 149 περιπτώσεις με οφειλόμενα ποσά άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία.
Για αυτές τις 149 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει αλλά η σύνταξή τους δινόταν κανονικά, κανείς δεν είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για να γίνει διακοπή της καταβολής.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΤΕΣΤ ΑΙΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ

Την ηλικία μας αλλά και το πότε θα πεθάνουμε υποστηρίζουν ερευνητές ότι μπορεί να ανιχνεύσει μια εξέταση αίματος.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το King' s College του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν μία επαναστατική μέθοδο, σύμφωνα με την οποία, με μία απλή εξέταση αίματος που εξετάζει 22 ουσίες (μεταβολιτές).

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Αισιόδοξη ότι η Ελλάδα μπορεί να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της έως το τέλος του 2013, εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στο CNBC η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Όταν κοιτάζω την Ελλάδα, εντυπωσιάζομαι πολύ από τις προσπάθειες που γίνονται για να ανακτηθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας. Μπορεί από τα τέλη του 2013 η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο είναι καταπληκτικό επίτευγμα», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και γενικότερα των δημοτικών υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαβούλευση μαζί της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη.

Για τους συνολικούς σχεδιασμούς περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας, επισήμανε ότι αν αυτοί υλοποιηθούν ο Δήμος θα χάσει χίλια περίπου άτομα από τα 4.000 που εργάζονται στις υπηρεσίες του. «Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.