Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στο προσκήνιο ξανά οι ανιχνευτές μετάλλων




Οι πιό καλοί πελάτες είναι οι Αλβανοί, με δόσεις πληρώνουν οι Έλληνες

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΖΛΥ
Το κυνήγι του “ χαμένου θησαυρού” αποτελούσε πάντα στην Ελλάδα ένα δημοφιλή κοινωνικό μύθο  που αναβίωνε με ένταση σε κάθε οικονομική κρίση και μονοπωλούσε τις συζητήσεις.   Οι ‘Ελληνες “ Ιντιάνα Τζόουνς” κρατάνε το φακό, έχουν ένα σακίδιο με τα απαραίτητα σύνεργα στην πλάτη και αρχίζουν την έρευνα προκειμένου να ανακαλύψουν τα λαγούμια του χρόνου. Ψάχνουν ότι απέμεινε απο τους αντάρτες των βουνών, τους σκοτεινούς κατακτητές και τους ιππότες των εποχών. Ψάχνουν να βρούν θησαυρούς του παππού και της γιαγιάς θαμμένους σε απόκρυφα σημεία της γής. Και όλα αυτά έχουν μια γοητεία.. την γοητεία της αναζήτησης.. Αυτή η αναζήτηση και η ελπίδα της ανακάλυψης είναι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού μέχρι σήμερα.. Συνοδοιπόρος τους ο ανιχνευτής μετάλλων..   

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Φτιάχνουν το Ελληνικό FBI



Στόχος η πρόληψη παράνομων ενεργειών σε εποχή που η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο.
Του Παναγιώτη Βλαχουτσάκου
Eνα ελληνικό «F.B.I.», οραματίζεται να δημιουργήσει η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Μια καινούργια υπηρεσία  της αστυνομίας   που θα συντονίζει τις μέχρι τώρα υπηρεσίες Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, Οικονομικής Αστυνομίας και Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με στόχο την δυναμική απάντηση των αρχών στο φλέγον  μέτωπο της εγκληματικότητας.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στα «Παραπολιτικά»,  δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους  και παραδέχονται πως μετά από την γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που  στήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των Αλβανών κακοποιών,οι οποίοι δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων, κρίνουν την δημιουργία της νέας υπηρεσίας ως επιβεβλημένης, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να "είχε προλάβει τα χειρότερα" σε μια περίοδο που και ο ίδιος ο υπουργός παραδέχεται πως η κατάσταση στην εγκληματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη.