Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

EΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Θέμα ωρών θεωρούν κάποιοι την επόμενη κίνηση της δικαιοσύνης σε ότι αφορά της εμπλοκή στελεχών της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα τριών βουλευτών σε εγκληματικές ενέργειες.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Αναμένεται να υπάρξει μέσα στα επόμενα 24ωρα, ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, λένε κάποιοι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την άσκηση ποινικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Το παρελθόν των δύο τελευταίων ετών σε ανάλογες περιπτώσεις δείχνει ότι η δίωξη με την έκδοση εντάλματος γίνεται ταυτόχρονα και ο κατηγορούμενος οδηγείται άμεσα στα κρατητήρια.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 12 ΜΗΝΩΝ ΣΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, στον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης κατά συρροή, σε βάρος 3 νεαρών γυναικών, χθες το βράδυ, μέσα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ



«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι θα τηρήσουν τις δικές τους» αναφέρει μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω μείωσης του χρέους. Ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, θα ξεκινήσει μια τριετής πορεία, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, και την ανακούφιση των ασθενέστερων. Στην συνέντευξη ο κ. Σαμαράς, προαναγγέλλει πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο να περιορίσουν τις εγκληματικές δράσεις της «Χρυσής Αυγής». Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρωθυπουργού στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχει ως εξής:

Κύριε πρόεδρε, από την Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της κυβέρνησης σας. Όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση, διατυπώνει τέτοιου είδους απειλές, πως είστε αισιόδοξος ότι θα μπορέσετε να προσελκύσετε νέους επενδυτές;

Έχετε απόλυτα δίκιο. Αλλά αυτά που λένε πια είναι κούφιες απειλές, ενώ έχουν και νομικά προβλήματα. Εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου. Σε κάποιες χώρες του τρίτου κόσμου γίνονται ακόμα. Στην Ενωμένη Ευρώπη είναι αδιανόητα. Το γνωρίζουν όλοι, γι’ αυτό και δεν πείθουν πια.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν κάποια ζημιά. Πάντως μικρότερη απ’ όσο θα ήθελαν…
           
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, αποκομίσατε την αίσθηση ότι οι εταίροι μας συμμερίζονται τις απόψεις μας, για την περαιτέρω μείωση του χρέους. Και, αν ναι, θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέχρι τα τέλη του χρόνου;

Οι εταίροι μας καταλαβαίνουν ότι η διαφαινόμενη επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί και ως επιτυχία της Ενωμένης Ευρώπης. Αυτό βέβαια, εφ’ όσον εμείς πιάνουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος και προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά ήδη βλέπουν ότι και οι δύο αυτές προϋποθέσεις εκπληρούνται, ενώ όλο και περισσότεροι προεξοφλούν πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η Ανάκαμψη. Αυτά όλα θα οδηγήσουν και σε μια σειρά από ευνοϊκές για την Ελλάδα αποφάσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί απέναντί μας οι εταίροι μας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό: ότι για πρώτη φορά οι στόχοι επιτυγχάνονται, το πρόγραμμα εφαρμόζεται, εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δικές τους.