Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΥ


Φώς στην άκρη του τούνελ του μαρτυρίου που περνά εδώ και έξι μήνες  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου Γιώργος Παπαστάμκος  οποίος υπέστη ισχυρό εγκεφαλικό κατά την διάρκεια  συνεδρίασης άρχισαν να βλέπουν οι θεράποντες ιατροί. Μετά από έξι και πλέον μήνες αδιάκοπης νοσηλείας σε γνωστό νοσοκομείο του Βελγίου που ειδικεύεται στην αποκατάσταση τέτοιων δύσκολων καταστάσεων  οι γιατροί αισιοδοξούν  για ένα καλό αποτέλεσμα. Για την πορεία της υγείας του σημαντικό ενδιαφέρον παρά το ιατρικό απαγορευτικό για συναντήσεις  έδειξαν κορυφαίοι παράγοντες της ευρωβουλής όσο και του Ευρωπαικού Λαικού κόμματος και φυσικά η Νέα Δημοκρατία μέσω της Μαριέττας Γιαννάκου. Καλά ενημερωμένες πηγές τονίζουν πως καμία συζήτηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα ούτε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ούτε  φυσικά για τις πολιτικές εξελίξεις ενώ και από το ευρωκοινοβούλιο δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αντικατάστασης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



Η «εκρηκτική»  επιλογή της Αριστεράς για το Δήμο της Αθήνας και οι παράπλευροι εκλογικοί στόχοι
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Άρωμα γυναίκας φαίνεται ότι θα έχει η κορυφαία μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2014. Οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς σκέφτονται πολύ σοβαρά στο αγώνα για το Δήμο της Αθήνας να «ρίξουν» κορυφαία στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ δημιουργώντας ένα απίστευτο  τηλεοπτικό και πολιτικό δίδυμο.
Η σκέψη που επικρατεί σε Κουμουνδούρου και Περισσό είναι πως το αποτέλεσμα αυτής της μάχης λόγω και της εμπλοκής αφενός της Χρυσής Αυγής αφετέρου  των Νίκου Δένδια, και Ανδρέα Λοβέρδου και ενδεχομένως του Γιώργου Καμίνη θα κυριαρχήσει στις επικείμενες τοπικές  εκλογές  και σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τις πολιτικές εντυπώσεις.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως υπουργική απόφαση η οποία ορίζει τι μπορούμε και τι όχι να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες!

Σύμφωνα με την απόφαση, καθιερώνονται προδιαγραφές για τα στερεά καύσιμα – που παράγονται από στερεή βιομάζα- και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση.

Δηλαδή, για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης - κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών εκπαίδευσης - ενώ οι προδιαγραφές αφορούν και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια νοσοκομείων, ξενοδοχείων κ.α.


Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.