Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ



Φτιάχνει φροντιστήρια και γραφεία στήριξης υπερχρεωμένων νοικοκυριών
ΤΩΝ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΣΛΗ
Την ώρα που η οικονομική κρίση πλήττει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και η ανεργία μαστίζει εκατομμύρια νέους, η εκκλησία αναλαμβάνει μια σειρά σπουδαίων πρωτοβουλιών, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια και δίνοντας χαμόγελο και ελπίδα σε δεκάδες πολίτες. Δεν πρόκειται όμως, για φιλανθρωπίες με την κλασσική έννοια του όρου αλλά για δράσεις που δίνουν λύσεις σε οικονομικά αδιέξοδα και που βοηθούν τους νέους ανθρώπους να καλύψουν τις μαθησιακές και εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Περιστέρι, χάρη στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δέχονται δωρεάν νομικές συμβουλές προκειμένου να γλιτώσουν τα σπίτια τους από επικείμενους πλειστηριασμούς. Την ίδια στιγμή, η ενορία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού παρέχει αφιλοκερδώς μαθήματα ξένων γλωσσών ενώ ο εφημέριος Σέργιος στην ενορία της Αγίας Τριάδας, στη Νέα Κηφισιά, βοηθά μικρούς και μεγάλους μαθητές και στηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας Πλημελειοδικών της Αθήνας μετά από σειρά δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία, εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς εξακολουθούν να εισπράττουν μισθούς και επιδόματα παρά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών παρανέβη με αφορμή δημοσιεύματα της «Real News» και του «Έθνους» σύμφωνα με τα οποία εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα), παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί.