Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Μισό φόρο ακινήτων θα πληρώσουν το 2014 όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από 9.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο, υπό την προϋπόθεση ότι η επιφάνεια των κτισμάτων που έχουν στην κατοχή τους δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.
Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και για άτομα με αναπηρία άνω του 80%, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις προβλέπεται πλήρης απαλλαγή.
Όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτων -πλην αγροτικών κτισμάτων που απαλλάσσονται- θα κληθούν να σηκώσουν μόνιμα φορολογικά βάρη 3,240 δισ. ευρώ με τα προσδοκώμενα έσοδα να περιορίζονται στα 2,650 δισ. ευρώ, καθώς η εισπραξιμότητα του νέου φόρου υπολογίζεται κοντά στο 80%.
Το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, αλλά αντί αυτού αποστέλλεται για έξτρα πολιτικό μασάζ στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, έχει στρογγυλεμένες τις γωνίες των επιβαρύνσεων, τόσο για τα σπίτια όσο και για τα οικόπεδα και τις αγροτικές ιδιοκτησίες σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΠΑΤΑΛΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ




Τριπλασιάζει το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Δήμος Αθηναίων
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ
Χρυσάφι πρόκειται να κοστίσουν στους δημότες του Δήμου Αθηναίων οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης, αποφάσισε να δαπανήσει περίπου 600.000 ευρώ! 
Σε μια περίοδο που η μέση ελληνική οικογένεια «λυγίζει» από τα οικονομικά βάρη και δυσκολεύεται να εξασφαλίσει ακόμα και τα «προς το ζην», ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να φανεί γαλαντόμος -με τα χρήματα των. φορολογουμένων. Από την εισηγητική έκθεση για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, η οποία βρίσκεται στη διάθεση των «Παραπολιτικών», αναδύονται εικόνες που παραπέμπουν σε εποχές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τότε που «λεφτά υπήρχαν» και οι αιρετοί άρχοντες ξόδευαν αφειδώς χρήματα προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Μετά λοιπόν τα τενεκεδάκια που κρεμάστηκαν στις νεραντζιές της πλατείας Συντάγματος τον Δεκέμβριο του 2011 και τις σκαλωσιές που τοποθετήθηκαν πέρυσι μπροστά στο κεντρικό σιντριβάνι, ο κ. Καμίνης αποφάσισε να «ξαναφέρει τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα» διαθέτοντας τρεις φορές (!) περισσότερα χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν πέρυσι. Από τα 120.000 ευρώ του 2011 και τα 200.000 ευρώ πέρυσι, το κόστος εκτινάχθηκε ξαφνικά στα 600.000 ευρώ, ποσό που πρόκειται να διαχειριστεί η «Τεχνόπολις».

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -ΕΡΕΙΠΙΟ



Εντονες αντιδράσεις μαθητών και καθηγητών για τα ατέλειωτα προβλήματα

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ

Οι πόρτες είναι χαλασμένες και σέρνονται στο έδαφος. Οι κλειδαριές δεν δουλεύουν. Τα μεγάφωνα ανακοινώσεων κρέμονται από τα ταβάνια. Από τις τουαλέτες αναδύεται δυσοσμία, η οποία εξαπλώνεται σε όλο το ισόγειο και κάνει την ατμόσφαιρα ανυπόφορη. Στην αίθουσα πληροφορικής η ψευδοροφή έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα στην θέση του άλλοτε φρεσκοβαμμένου ταβανιού τώρα να βρίσκονται σίδερα και κομμάτια γυψοσανίδων.
Αυτά και άλλα πολλά πρόκειται να συναντήσει κάποιος ο οποίος θα θελήσει να επισκεφθεί το 2ο Λύκειο Καλυβιών - Λαγονησίου. Αυτό που προκαλεί σοκ όμως, δεν είναι τόσο η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για νέο ίδρυμα το οποίο παραδόθηκε προς χρήση στις 20 Οκτωβρίου 2013. Δηλαδή πριν από περίπου 25 ημέρες!
Παρόλο που το κτίριο είναι νεόδμητο, με το που πάτησαν το πόδι τους οι μαθητές και άρχισαν να το χρησιμοποιούν, άρχισε να καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος».
Στα κάγκελα οι γονείς
Όπως είναι λογικό οι γονείς βρίσκονται στα κάγκελα και ζητούν την άμεση επέμβαση του δημάρχου προκειμένου οι βλάβες να αποκατασταθούν ώστε το σχολείο να είναι ασφαλές για τους μαθητές.
«Όταν αντικρίσαμε το σχολείο πέσαμε από τα σύννεφα. Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2013, αναφέραμε ότι το νέο κτήριο του σχολείου μας παρουσιάζει κατασκευαστικές ατέλειες, κακοτεχνίες και παραλείψεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν είτε προβλήματα λειτουργίας, είτε προβλήματα συντήρησης, είτε προβλήματα ασφαλείας, είτε σοβαρά ατυχήματα» σημειώνουν μιλώντας στα «Παραπολιτικά».