Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΜΙΝΗ ΔΙΝΕΙ ΚΡΥΦΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ



Σημαντικές πολιτικές  ανατροπές, μεγάλες εκπλήξεις στην απήχηση των προσώπων, ισχυρά δίδυμα και εντυπωσιακή φθορά για πρώην και νυν υπουργούς  αλλά μια συναρπαστική μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας προδιαγράφουν τα στοιχεία κρυφής δημοσκόπησης Είναι εμφανές ότι για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση οι πολίτες  θα επιλέξουν  με βασικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την δουλειά των υποψηφίων όσο και το ενδιαφέρον τους για την καθημερινότητα των δημοτών  ενώ φαίνεται ότι θα περάσει σε δεύτερη μοίρα το πολιτικό χρίσμα ή  προέλευση του υποψηφίου κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό στα πρόσωπα που προέρχονται κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  

Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τα πολιτικά πρόσωπα που είναι πιθανόν να διεκδικήσουν τον δήμο Αθηναίων, οι πολίτες δίνουν προβάδισμα  στον Γιώργο Καμίνη  καθώς οι θετικές απαντήσεις φτάνουν στο 23% ενώ οι μάλλον θετικές το 16,6%. Αρνητική εικόνα έχει το 41,3% και μάλλον αρνητική το 13,2%.
Πολύ καλή είναι η εικόνα που έχουν οι ψηφοφόροι της Αθήνας για την Ολγα Κεφαλογιάννη που φαίνεται να κεφαλαιοποιεί τα εξαιρετικά αποτελέσματα  στον τουρισμό. Θετική άποψη για την υπουργό Τουρισμού έχει το 15,3% και μάλλον θετική το 12,8% αρνητική το 49,4% και μάλλον αρνητική το 9,4%. Δεν απάντησε το 13,2%
Τη φθορά της πολύχρονης παρουσίας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  φαίνεται να εισπράττουν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Αννα Διαμαντοπούλου. Θετική άποψη για τον  πρώην υπουργό υγείας έχει το 6,4% των ερωτηθέντων και μάλλον θετική το 9,4%. Αντίθετα αρνητική γνώμη έχει το 57,4% και μάλλον αρνητική το 14%.
Για την πρώην υπουργό Ανάπτυξης οι θετικές γνώμες φτάνουν το 6,8% και οι μάλλον θετικές επίσης το 6,8%. Αντίθετα οι αρνητικές απόψεις φτάνουν το 62,6% και οι μάλλον αρνητικές το 11,9%
Καλύτερη είναι η εικόνα για τον νυν υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια  και για πολλούς φαβορί για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Η θετική άποψη φτάνει το 8,1% και η μάλλον θετική στο 11,5% ενώ η αρνητική στο 56,2%  και η μάλλον αρνητική στο 9,4%. Δεν θέλησε να δώσει απάντηση το 14,9%.
Για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη παρά το δύσκολο φορτίο των περικοπών  το 8,1%  των πολιτών έχει θετική άποψη και μάλλον θετική επίσης 8,1%. Αρνητική το 66% και μάλλον αρνητική το 8,5%. Επίσης ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης διατηρεί ισχυρούς πυρήνες καθώς θετική εικόνα έχει το 10,6% και μάλλον θετική το 9,8%.Αρνητική είναι η άποψη του 59,6% και μάλλον αρνητικά απαντά το 10,6%.
Σημαντικά προβλήματα συσπείρωσης αντιμετωπίζουν και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη Ρένα Δούρου οι θετικές γνώμες φτάνουν το 2,6% οι μάλλον θετικές το 8,1% ενώ οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές στο 58,3% και 8,1% αντίστοιχα. Δεν απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.
Καλύτερη είναι η εικόνα για   τη Σοφία Σακοράφα. Θετική άποψη έχει το 8,5% μάλλον θετική το 12,3% ενώ αρνητική 54,9% και μάλλον αρνητική το 10,2%. Δεν απάντησε το 14%  
Χαμηλή είναι η επιρροή που καταγράφεται και για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Οι θετικές απόψεις φτάνουν το 6% και οι μάλλον θετικές το 5,1%. Αντίεθτα οι αρνητικές το 73,2% και οι μάλλον αρνητικές το 6,4%.  
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας.Στο πρώτο δήμο της χώρας οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τις επιλογές και το έργο του Γιώργου Καμίνη καθώς το  34,9%  των πολιτών εκτιμά  πως η Αθήνα έχει αλλάξει προς το χειρότερο ενώ το 45,5% ότι έχει παραμείνει στην ίδια κατάσταση. Αντίθετα αλλαγές προς το καλύτερο βλέπει μόλις  το 14,9%. Σύμφωνα με τους πολίτες  το έργο του Γιώργου Καμίνη έχει αρνητικό πρόσημο για το 41,3% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικό για το 20%.Αντίθετα  θετική εικόνα έχει το 14,5% και μάλλον θετική το 17%. Σχετικά με τη συνέπεια επί των προεκλογικών υποσχέσεων του δημάρχου  πολύ απαντά το 4,7% των ερωτηθέντων ,11,5% αρκετά , 27,7% λίγο , 43,8% καθόλου ενώ 12,3% δεν θέλησε να δώσει κάποια απάντηση. Επίσης το 72,8% των πολιτών θέλει υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  ενώ 11,1 % από την κεντρική πολιτική σκηνή.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου