Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Επάγγελμα» βουλευτής




Oι «μόνιμοι» του κοινοβουλίου που ξέχασαν πότε κόλλησαν ένσημο σε άλλη δουλειά
 
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Μπορεί τα τελευταία χρόνια  το μνημόνιο, να έφερε δραματικές ανατροπές στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, -όπου πλέον η έννοια μονιμότητα έχει μάλλον σχετική αξία-, υπάρχει όμως ένα «επάγγελμα» το οποίο δεν φαίνεται να επηρεάζεται διόλου από τις επώδυνες αλλαγές που επιβάλει η τρόικα. Πρόκειται για το λειτούργημα του βουλευτή το οποίο αρκετοί εθνοπατέρες  μετέτρεψαν σε επάγγελμα και μάλιστα πολύ προσοδοφόρο καθώς  σαράντα, τριάντα ή και είκοσι συναπτά  χρόνια επαγγελματικής θητείας αποτελούν πλέον ένα άπιαστο όνειρο για τους κοινούς θνητούς . Ακόμη περισσότερο όταν  τη δυνατότητα αυτής της  περίπου μόνιμης παραμονής στα έδρανα του κοινοβουλίου  απολαμβάνουν δεκάδες βουλευτές από όλα σχεδόν τα κόμματα.
Σήμερα 40 χρόνια μετά την μεταπολίτευση οι 300 χωρίζονται σε πέντε μεγάλες κατηγορίες. Πρόκειται για τους «πρωταθλητές». Είναι οι βουλευτές που ξεπερνούν τα 30 χρόνια θητείας και εξελέγησαν για  πρώτη φορά την δεκαετία του ’70.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ENAΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗ SONY



Με μόνο του εφόδιο την τύχη, κυνήγησε το όνειρό του και πλέον διαπρέπει!
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΣΛΗ
Ο Μανώλης Ξανθογεώργης, αν και πολύ νέος, μόλις 31 ετών, κατάφερε να δεί το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και να χείρίζεται το account του Μάικλ Τζάκσον και πολλών ακόμα αστέρων. «Μέχρι και τα 16, νόμιζα πως θα ασχοληθώ με την μουσική, καθότι πιανίστας, αλλά παρασυρόμενος απο τα κοινωνικά στάνταρντς «πρέπει να γίνεις γιατρός ή μηχανικός υπολογιστών», τα παράτησα προκειμένου να “σοβαρευτώ” και να περάσω στο Πανεπιστήμιο». Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης. Τέλειωσε το τμήμα «Πληροφορικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες».
Σήμερα, βρίσκεται στην Ν.Υόρκη  και κατέχει την θέση του Social Media & CRM manager για όλο το μουσικό κατάλογο της Sony Music στις Η.Π.Α. και τον υπόλοιπο κόσμο.