Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Στα άκρα για μια χούφτα σταυρούς



Η «ΚΟ» των βουλευτών που επιδιώκουν την προβολή με κάθε τρόπο και πλήττουν το κύρος της βουλής.  

Μόλις δώδεκα μήνες  χρειάστηκαν  μετά  τις εκλογές,  για να αναδειχθεί μια  διακομματική  ομάδα βουλευτών  που με ομιλίες υψηλών τόνων, έντονους  διαξιφισμούς, πρωτοφανείς προκλήσεις και ακρότητες εντός και εκτός βουλής  αλλά και κάποιες φορές με επεισόδια ή δηλώσεις -που αποδοκιμάστηκαν ακόμη και από τα κόμματα τους- επεδίωξαν να «κλέψουν» με εντυπωσιακό τρόπο τα λαμπερά φώτα  των προβολέων της  δημοσιότητας. Η προσπάθεια αυτή όμως έπεσε στο κενό και γρήγορα μεταβλήθηκαν σε αρνητικούς πρωταγωνιστές κερδίζοντας απλά λίγα δευτερόλεπτα  ανούσιας προβολής στην τηλεόραση  καταβαραθρώνοντας το κύρος του κοινοβουλίου .
 Αποτελούν τον μόνιμο «πονοκέφαλο» του προεδρείου καθώς συχνά επιλέγουν να μετατρέψουν το χώρο σε θέατρο «ανεβάζοντας» την δική τους επιθεώρηση είτε σε γήπεδο μιμούμενοι την κακή εκδοχή των χούλιγκαν αδιαφορώντας προκλητικά για τις συστάσεις του προεδρεύοντα. Νέοι πολιτικοί που δεν διακρίνονται για την κοινοβουλευτική τους εμπειρία αλλά για την προσπάθεια εντυπωσιασμού σε κάθε ευκαιρία. Στις πρόσφατες εκλογές οι περισσότεροι εκλέχθηκαν χάρις στα social media και μάλλον από τα καπρίτσια του εκλογικού νόμου, αφού απέσπασαν μόλις  λίγες εκατοντάδες ψήφους.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΖΩΗ ΣΤΟ AL JAZEERA





Με όνειρο  ένα καλύτερο «αύριο», άνθρωποι των Ελληνικών media διαπρέπουν στο Κατάρ..

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΖΛΗ
Η έλευση της κρίσης  και η προσφυγή  της Ελλάδας στο ΔΝΤ αλλά κυρίως οι συνέπειες που ακολούθησαν και είχαν σαν δέκτες τους απλούς έλληνες πολίτες, ήταν και οι λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία ενός δεύτερου μεταναστευτικού κύματος που αναζητούσε καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για ένα ιδανικότερο «αύριο», προκειμένου οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να επιβιώσουν δυστυχώς μακριά απο την χώρα τους. «Θύματα» αυτής της κατάστασης φάνηκαν στην αρχή να είναι και η Άννα Πρόκου με το Γιώργο Σκόρτση, οι οποίοι χάνοντας εν μία νυκτί τις δουλειές τους και γνωρίζοντας τις εξελίξεις και τα όσα θα επακολουθούσαν με την είσοδό μας στο ΔΝΤ, μιας και οι δύο ήταν άνθρωποι που δούλευαν στα ΜΜΕ και είχαν ενημέρωση, άρχισαν να κάνουν κινήσεις απο πολύ νωρίς και να αναζητούν μακριά απο την χώρα τους καλύτερες συνθήκες ζωής.
Η μοίρα τελικά τους δικαίωσε αφού τους οδήγησε στο Κατάρ, να δουλεύουν στο Al Jazeera και στο Al Kass αντίστοιχα και με πείσμα και μεγάλο αγώνα καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να διαπρέπουν.
Η Άννα και ο Γιώργος, περιγράφουν στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την ζωή τους στο Κατάρ και την καθημερινότητά τους.