Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η «Αντάρτισσα» δασκάλα του Έβρου



Προχωράει στην δημιουργία του χωριού «Ακρίτα» στα πρότυπα των  Παιδικών χωριών SOS
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΣΛΗ
To 2008 τόλμησε να επιτελέσει το έργο της Ελληνίδας δασκάλας και δέχτηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από μουσουλμάνο παρακρατικό, αφού δεν υπέκυψε στις αρχικές πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Το 2013, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πάρω την πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».
Η Χαρά Νικοπούλου, είναι η δασκάλα που για την γνώση και την εκμάθησή της στα ελληνόπουλα που βρίσκονται στα μακρινά Πομακοχώρια, στο Μέγα Δέρειο, αποτέλεσε «κόκκινο πανί» και πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τα χημικά της Συρίας φοβίζουν την Κρήτη !



Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το  ενδεχόμενο πρόγραμμα καταστροφής του οπλοστασίου της Συρίας.
Tης Μάρας Μπέκα
«Φωτιά» μοιάζει να έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το νησί της Κρήτης, εξαιτίας της απόφασης του Αμερικανικού παράγοντα να καταστραφούν κοντά στο  νησάκι της Γαύδου, 3.000 τόνοι χημικών αποβλήτων από τον πόλεμο της Συρίας.
Κάτοικοι  όλων των νομών του νησιού, αντιδρούν σθεναρά στην συγκεκριμένη απόφαση και φοβούνται πως εάν τελικά υλοποιηθεί και μετατραπεί  η περιοχή σε νεκροταφείο των στρατιωτικών όπλων της Συρίας κινδυνεύει η ποιότητα των νερών της Μεσογείου  και κατά συνέπεια η υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ζει από τον τουρισμό και την αλιεία της. Και οι δύο κλάδοι θα πρέπει να μείνουν ζωντανοί. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί αυτό το λάθος στην χώρα μας» δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο ακτιβιστής  Γιάννης Χαρωνίτης.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ



ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εικοσιπέντε χρόνια ήταν αρκετά ώστε η δραστήρια γραμματέας του Χημικού της ΠΑΣΠ στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του 80 Μαρία Σπυράκη να αλλάξει πολιτικό  στρατόπεδο και από δραστήρια οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου  να περάσει στη λίστα των προβεβλημένων υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που πίνουν νερό στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
Προβεβλημένη πολιτική ρεπόρτερ στο κυβερνητικό ρεπορτάζ με σημαντικές επιτυχίες  τα τελευταία χρόνια πέρασε από χίλια κύματα μέχρις ότου δεχτεί την πρόταση που περίμενε αρκετά χρόνια να αφήσει το δημοσιογραφικό μετερίζι και να περάσει στα πολιτικά έδρανα. Όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά  η μέχρι πρότινος  δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό ο οποίος της πρότεινε να κατέβει με την ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, παρότι ήταν γνωστό πως προέρχεται πολιτικά από το κέντρο.

Kαταρρέει το Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»


Η αδιαφορία των υπευθύνων οδηγεί σε κλείσιμο έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες «Πράσινου» στην Αττική!
Της Μάρας Μπέκας
Σε φάση ολικής κατάρρευσης,  βρίσκεται σύμφωνα με μαρτυρίες φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πράσινου της Αττικής,  το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Το πάρκο που αποτελεί σήμερα ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αττικής και επεκτείνεται στα όρια των δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού-Ιλίου  συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά  προβλήματα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από, το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον  Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) το τελευταίο ενάμιση χρόνο.