Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

KINΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

TOY ANTΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εδώ και μέρες η ερώτηση που όλοι κάνουν και κανείς δεν τολμάει να απαντήσει είναι μία και μόνο: κινδυνεύει ο Ολυμπιακός; Ο ίδιος ο Ολυμπιακός προσπαθεί να συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η ομάδα κάνει μεταγραφές, ο πρόεδρος δηλώνει απηυδισμένος και τονίζει ότι όλα αυτά δεν τον αγγίζουν και γενικά γίνεται μια προσπάθεια να τηρηθεί η στρατηγική του Σωκράτη Κόκκαλη, που το 2002, όταν άρχισαν να παίζουν οι κασέτες στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σήμανε σιγή ασυρμάτου. Ομως, η ερώτηση υπάρχει και καλά είναι να κάνουμε μια προσπάθεια να την απαντήσουμε.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΑΟΥΣ


Εχω μια απορία. Υπάρχει λογικός άνθρωπος ο οποίος θα έλθει για διακοπές στη χώρα που βλέπαμε προχθές στις τηλεοράσεις; Ποιος θα θελήσει να επισκεφθεί μια πόλη η οποία πνίγεται στα δακρυγόνα, στην οποία καταστρέφονται οι πλατείες και πλιατσικολογούνται οι τράπεζες, η οποία θυμίζει Υεμένη ή Λιβύη κι όπου εκκενώνονται τα ξενοδοχεία από τους τουρίστες;

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για το ελληνικό πρόβλημα και τον τρόπο επίλυσής του. Πολλά απ' όσα γράφονται, όμως, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ αρκετά άλλα, που είναι αληθή, περνούν απαρατήρητα:




Μικρά και μεγάλα ψέματα για τα… «μνημόνια»



1. «Τα βάσανα της ελληνικής κοινωνίας οφείλονται στο μνημόνιο». Εντελώς ψευδές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συνταγή των μνημονίων είναι και η «σωστή». Από τη στιγμή όπου η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει το χρέος και τα ελλείμματά της, όλο το οικοδόμημα που χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από αυτά (υπερκατανάλωση, δημόσιες σπατάλες κ.λπ.) έχει καταρρεύσει - και οι συνέπειες είναι αναπόδραστες, με οποιαδήποτε «συνταγή». Τα εισοδήματα θα μειωθούν δραματικά και για μεγάλο διάστημα.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ


Η φορολογική επιδρομή που εξαγγέλθηκε θα μπορούσε να είναι προϊόν της ανάγκης. Δεν είναι παρά ο λογαριασμός της αποτυχίας. Ή, αν προτιμάτε, της ανάγκης που προκύπτει από μια αποτυχία.
Κανείς δεν θα σκεφτόταν ποτέ μια τέτοια πρωτοφανή φορολογική επιβάρυνση και των δικαίων και των αδίκων, αν η δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν είχε οδηγηθεί σε ναυάγιο. Τώρα, λοιπόν, τρέχουμε...