Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

ΤΟ PLAN Ω

AΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ

Η οικονομική κρίση που κορυφώνεται αυτές τις ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην λογική.  O Ελληνικός παραλογισμός που ακολουθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας τα τελευταία  40 χρόνια στην οικονομία λόγω του πολιτικού κόστους γίνεται πλέον απόλυτος.
Ουδείς θέλει για προφανείς λόγους να γίνει δυσάρεστος και να πει στο λαό την αλήθεια.
Δυστυχώς χρεοκοπήσαμε !!! 


ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;



Επώδυνα σενάρια για τους εργαζομένους αλλά και πρακτικά ανεφάρμοστα στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο να ανεβούν τα όρια εξόδου από την εργασία.  Η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να θεσπίσει τα 40 χρόνια εργασίας για τη συνταξιοδότηση, χωρίς όριο ηλικίας.Την ίδια ώρα εξετάζει τα ενδεχόμενα αύξησης και των ειδικών ορίων για τις παλιότερες ομάδες ασφαλισμένων.
Στο στόχαστρο είναι και όσοι άρχισαν να ασφαλίζονται πριν το 1983 και όσοι μπήκαν στη δουλειά μέχρι το 1992.
Τα πιθανότερα σενάρια είναι   
- Θα αυξηθεί το όριο ηλικίας σε κάθε περίπτωση πάνω από το 60ο έτος
- 40 χρόνια εργασίας για τους ασφαλισμένους από το 1993 και μετά.
και έξοδο από την εργασία με 40 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας για τους παλιούς ασφαλισμένους
Το σενάριο που επίσης είναι στο τραπέζι των συζητήσεων είναι της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. 

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 20,6
ALTER  15
ALPHA  12,4
STAR      11,2
ANT1      9
NET        6,3
SKAI      3

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Σε ένα πολιτικό σκηνικό που μοιάζει πλέον με κινούμενη άμμο λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι πετυχαίνει μια πολύ κρίσιμη νίκη.

"ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ"

Ευθείες βολές κατά του  ειδικού ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Νίκου Ζαγοριανού εξαπέλυσε ο α’ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, ο οποίος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξετάσθηκε από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση.

Ο Ι Παπανικολάου επανέλαβε τη βασική του κατηγορία  κατά του ανακριτή ότι «κατά τη γνώμη μου δολίως ο ανακριτής που χειρίστηκε τον φάκελο Siemens συγκάλυψε την υπόθεση και δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στο χρονικό διάστημα 2004-07»

ΕΚΛΕΒΑΝ NOVA ΜΕ SERVER ΣΕ ΞΩΚΚΛΗΣΙ

Επιχείρηση μαμούθ έστησαν δέκα άτομα που συνελήφθησαν στη Ρόδο. Εκλεβαν το σήμα της NOVA  και το διέθεταν μέσω ίντερνετ σε χιλιάδες χρήστες  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα διαφυγόντα κέρδη μόνο τα τελευταία δυο χρόνια ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Nέες σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ απογειώνονται και τα CDS. Στην Αθήνα το χρηματιστήριο χάνει 3,77% ενω στο κόκκινο είναι όλες οι τράπεζες. Η εθνική έχει απώλειες 4,58% η Γιουρομπανκ 5,74%, η Αlpha 6,18% ,Eλλάδος 1,93% Κυπρου 4,76% Μig 5,61% και Πειραιώς 5,16%

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει οι επιθέσεις για ληστείες τις τελευταίες εβδομάδες. Καθημερινά πλέον δημοσιοποιούνται ληστείες με αυτοκίνητα που μπαίνουν σε μαγαζιά ή ληστές που καταγράφονται από τις καμέρες. Αίσθηση προκαλεί  το γεγονός ότι οι ληστές στην Ηλιούπολη σε χρυσοχοείο χρησιμοποίησαν κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο τοποθέτησαν ξύλα και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο κατάστημα με το αυτοκίνητο σε ρόλο πολιορκητικού κριού. Ακόμη ανησυχητικό είναι όταν σε μία ημέρα οι ληστές"χτυπούν" νεαρό στο Μουζάκι για 40 ευρώ καταστήματα  στην Χαλκίδα ενώ γνωρίζουν ότι τους καταγράφουν στις κάμερες, σπίτια και σούπερ μάρκετ στην Αττική, εκκλησία σε χωριό των Σερρών  και φαρμακείο στην Αθήνα...

AYΛΑΙΑ ΓΙΑ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι η τελευταία εκπομπή στην ΝΕΤ για τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι πριν από λίγο στην εκπομπή τους. " Ένας κύκλος κλείνει ένας άλλος ανοίγει" απάντησαν προς τον Αντώνη Δελατόλα. Αντίστοιχα υπαινιγμούς άφησαν και προς τους συνεργάτες τους την ώρα της εκπομπής όσο και με τους μαθητές που έβαλαν στο στούντιο για να αποχαιρετήσουν τους τηλεθεατές..

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 22,7
ALTER  18,5
ALPHA  12,1
STAR     9,9
ANT1     8,2
NET        4
SKAI      4

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΙΤΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Τη σοβαρότερη κρίση στην προστασία των παιδιών που έχουμε δει ποτέ έχει προκαλέσει ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου στην Αϊτή» λόγω του μεγάλου αριθμού των ορφανών και των παιδιών που έχουν χωριστεί από τους γονείς τους, σύμφωνα με τη unicef.

OI ANTIKATAΣΤΑΤΕΣ ΛΥΡΙΤΖΗ -ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ -ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν  οι αντικαταστάτες των Λυριτζή-Οικονόμου και της Πόπης Τσαπανίδου. Ηδη οι φάκελοι με τις προτάσεις βρίσκονται στο γραφείο του Παύλου Γερουλάνου οποίος θα δώσει την τελική έγκριση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ SIEMENS

Δημοσιογράφοι θα είναι οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για τη siemens. Tα μέλη της επιτροπής έχουν ζητήσει τις δικογραφίες ,τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  πρώτοι μάρτυρες θα κληθουν οι Αριστέα Μπουγάτσου και ο Τάσος Τέλλογλου.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΔΩΝ..

TOY XΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος, χωρίς οικονομικό όφελος για τα Ταμεία, είναι το αποτέλεσμα του σκληρού μηνύματος που έστειλε μέσω των ασφαλισμένων στις «αγορές» ο πρωθυπουργός. Ακολουθώντας τα «πατήματα» του Ισπανού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος ανέβασε στο 67ο έτος το συμβατικό όριο ηλικίας μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Γ. Παπανδρέου περιέλαβε στο διάγγελμά του και πρόβλεψη για αύξηση... «στα όρια ηλικίας». Μια εξαγγελία που δεν περιλαμβανόταν στις προεκλογικές εξαγγελίες, ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Α. Λοβέρδος δεσμευόταν όλο το προηγούμενο διάστημα -στη διάρκεια του διαλόγου για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού- στα τρία «δεν». Το ένα από αυτά αφορούσε τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

TO TΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 21,2
ALTER 16,3
STAR    12,5
ALPHA  11,8
ANT1     8,8
NET 6,8
SKAI 2,9

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;

Την Παρασκευή  θα αποφασίσει το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, εάν θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ή από κοινού με τη ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο για να υπάρξει  ενημέρωση για τις απόψεις του σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων.

ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ;


Ο 39χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σκέφτεται να αποχωρήσει το καλοκαιρι από την ενεργό δράση, ολοκληρώνοντας μια καριέρα γεμάτη από τίτλους και διακρίσεις. Πολύ σύντομα αναμένεται να συναντηθεί με τους ανθρώπους της διοίκησης για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Από αυτήν θα εξαρτηθεί αν θα κάνει πράξη τη σκέψη του ή αν θα το επανεξετάσει, αφού πρόθεση των «ερυθρολεύκων» είναι να ανανεώσουν για έναν ακόμα χρόνο τη συνεργασία τους με τον πολύπειρο γκολκίπερ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67;

Διευκρινίσεις για ορισμένα από τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός έδωσε ο υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στο Mega ανέφερε πως η προαναγγελία για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ήταν μία γενική αναφορά και αφού επισήμανε πως «δεν εννοούμε απαραίτητα τα γενικά όρια», παρέπεμψε στο διάλογο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, που είναι σε εξέλιξη.

ΣΤΟ 1,25 Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ;

Μεγαλύτερη απ' οτι υπολογιζόταν αρχικά ακόμα και από τους ίδιους τους πρατηριούχους θα είναι τελικά η αύξηση στις τιμές των καυσίμων από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Οι ειδικοί του υπουργείου οικονομικών υπολογίζουν ότι οι αυξήσεις μπορεί να ξεπεράσουν και τα 15 λεπτά το λίτρο!

O ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ο Γιώργος Παράσχος είναι όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του Εμίλιο Φερέρα στον πάγκο του Πανιωνίου. Ο έμπειρος προπονητής αναμένεται να υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους».

ΣΤΟ ΔΟΛ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΒΗΜΑ FM

Στον ΔΟΛ πέρασε το 50% των μετοχών της εταιρίας city που έιχε της μετοχές του πρώην ciτy και νυν Bήμαfm . To κόστος έφτασε το 1.500.0000 ευρώ

AIMA KAI ΔΑΚΡΥΑ

Οι αντιδράσεις των πολιτών απο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού φιλοξενεί ο διεθνής  τύπος:
«Η Ελλάδα εφαρμόζει μέτρα λιτότητας» σχολιάζει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC. «O Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε σκληρά μέτρα λιτότητας, με στόχο την περικοπή του μεγάλου δημόσιου χρέους της χώρας του. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα και η αύξηση του φόρου στα καύσιμα είναι απαραίτητη, γιατί η οικονομική κρίση έσπρωχνε την Ελλάδα προς τον γκρεμό». Το BBC φιλοξενεί και δηλώσεις του γερμανού αναλυτή Οτμαρ Ισινγκ «οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται θα προκαλέσουν αίμα και δάκρυα ... αλλά χωρίς αυτές , η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τα προβλήματά της».

ΛΟΒΕΡΔΟΣ :ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για άνοδο στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον θέμα fm τόνισε ότι τα όρια θα αυξηθούν για όλα τα ταμεία και δεν αφορούν συγκεκριμένες ομάδες.Η εξειδίκευση θα γίνει τις επόμενες ημέρες ενώ μέτρα θα ανακοινωθούν και τον Μάρτιο όταν το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 23
ALTER  16,3
STAR     14
ALPHA   12,4
NET        8,8
ANT 1     7,9
SKAI       3,9

ΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ θα πληρώνει στο εξής η εφημερίδα Απογευματινή το προσωπικό της.Η αιτιολογία της ιδιοκτησίας ήταν ότι θα πληρωθούν οι μισθοί όταν θα έχει λεφτά η επιχείρηση.Την ίδια ώρα η διεύθυνση της εφημερίδας προχώρησε στην απόλυση τριών δημοσιογράφων με σύμβαση αορίστου χρόνου και τεσσάρων  με δελτίο παροχής.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ


Μόλις 3000 στεγαστικά δάνεια δόθηκαν από όλες τις τράπεζες σε όλη την Ελλάδα τον Ιανουάριο. Από αυτά το 50 % ήταν αναχρηματοδοτήσεις, επισκευαστικά και επαγγελματικά δάνεια. Μόνο τα 1500 πήγαν για την αγορά κατοικίας. Τραπεζικά στελέχη δείχνουν άκρως απαισιόδοξα καθώς τα περισσότερα στεγαστικά λόγω της διαφοράς στα spread προκαλούν ζημιές στις τράπεζες που σύντομα θα τις περάσουν στον καταναλωτή. Στο υπουργείο οικονομικών εκτιμούν ότι μετά το εκοφίν  θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα spread και μέχρι τον επόμενο μήνα στην ασφυξία της αγοράς..

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ;

Φτάσαμε στο σημείο  που για πολλά χρόνια περιγράφαμε αλλά όλοι πιστεύαμε ότι είναι ακόμη μακριά. Η οικονομία δεν έχει πλέον τις αντοχές να αντισταθεί στα κερδοσκοπικά κεφάλαια χωρίς βοήθεια.Τα πελατειακά σχέδια και αντιλήψεις πολλών δεκαετιών και η άρνηση από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες να πουν την αλήθεια, οδήγησαν την χώρα στον πάτο της ανταγωνιστικότητας ενώ με την έλευση του ευρώ χάθηκε  και το όπλο της υποτίμησης.

PORTALS,BLOGS KAI... ΝΟΥΜΕΡΑ


Αυτή είναι η σειρά των blogs και των sites στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της alexa.
Στη λίστα είναι μόνο ενημερωτικές σελίδες.
 8.   Τroktiko.blogspot.com
10.  in gr
11. sportfm.gr
12.  sport24.gr
15.  zougla.gr
19.  contra.gr

ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Δικαίωμα λήψης γονικής άδειας και στους άνδρες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπόσχεται ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, με επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για την 83ή απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου. Οι υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ σ”την κάθε κατηγορία διαμορφώνονται ως εξής:
Καλύτερης φωτογραφίας
Avatar
The Hurt Locker
Μονάκριβη (Precious), βασισμένη στο μυθιστόρημα «Push» του Sapphire
Ραντεβού στον Αέρα (Up in the Air)

AΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ...ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ


Νέα δεδομένα για το πρόγραμμα του  Σκαι που θα ολοκληρωθούν με τις προσθήκες στην ενημέρωση.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ

Με την παροδοχή ότι η πολιτεία ευθύνεται για την επί σειρά ετών μη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, από την πλευρά του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα την Ψηφιακή Τηλεόραση.

ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Η περίπτωση μιας γάτας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σε ένα βρετανικό γηροκομείο. Ο λόγος; Έχει προβλέψει τον θάνατο σχεδόν 50 τροφίμων, καθώς τις τελευταίες ώρες της ζωής τους κουλουριάζεται στα πόδια τους.

Η ΔΟΥΒΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ;

Η Αλεξάνδρα Δουβαρά  παρουσιάστρια δελτίων του Σαββατοκύριακου είναι το φαβορί να αντικαταστήσει την Πόπη Τσαπανίδου. Παλιότερα συμπαρουσίαζε εκπομπή με τον Γιώργο Κουβαρά  

ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πλακώθηκαν για τα μάτια του παρουσιαστή! Τον διεκδικούσε ο αρχισυντάκτης του, αλλά και ένας από τους executives του σταθμού. Τελικά όχι μόνο τον έκανε τόπι στο ξύλο ο πρώτος τον δεύτερο, κέρδισε και τον παρουσιαστή, ο πρώτος πάντα! Και όλα αυτά σε ελληνικό, εθνικής εμβέλειας κανάλι!
.........ΑΠΟ ΤΟ ENIMEROSI24.GR........................................................................................................................

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 19,3
ALTER  16,8
STAR     16,3
ALPHA   12
ANT 1     8,5
NET        5,8
SKAI     2,8

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΕΣΒΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ

Εφυγε χθες σε ηλικία 69 ετών ο δημοσιογράφος Μάριος Κυπριανίδης. Εργάστηκε στην ΥΕΝΕΔ και μετέπειτα ως αρχισυντάκτης στην ΕΤ-2 τον ΑΝΤ 1 και τον Σκαι.. Παράλληλα από το 1983 εργάστηκε ως προϊστάμενος στο εξωτερικό δελτίο της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ». O Μάριος Κυπριανίδης ήταν μια όαση ευγένειας, αξιοπρέπειας και ευαισθησίας σε ένα χώρο ιδιαίτερα σκληρό και άκρως ανταγωνιστικό

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συναντηθεί εκτάκτως αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να τους ενημερώσει για τις συστάσεις των ευρωπαίων και το σχέδιο σωτηρίας. Συμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιώργος Παπανδρέου την Τετάρτη θα απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό όπου θα εξαγγείλει και τα επώδυνα μέτρα που ζητούν οι ευρωπαίοι .Πριν απο λίγο στη βουλή ο πρωθυπουργός τόνισε:Δεχόμαστε επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό… Ζητάω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στήριξη», πρόσθεσε και προανήγγειλε διμερείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο για την οικονομία.

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ;

Σε λίγο...

ΣΤΙΣ 15.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΝΑ Ι.Χ.;

Στις 15.000 ευρώ θα φθάνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ετήσιο τεκμήριο για τα IX που θα χωρίζονται  σε 4 κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα αυτοκίνητα εώς 1000 κυβικά εκατοστά, δεύτερη μέχρι 1500,η τρίτη μέχρι 2000 ενω η τελευταία άνω των 2000 κυβικών. Τεκμήριο αναμένεται να υπαρξει και για τις μηχανές.
Στα ακίνητα το κόστος θα είναι 60 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο συπολογίζοντας όλες τις ιδιοκτησίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες  έρχονται αντικειμενικά κριτήρια  

UBS : ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ

«Σχεδόν αδύνατη» θεωρεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας στο εγγύς μέλλον η UBS σε έκθεσή της για την Ελλάδα. Η Τράπεζα όμως θεωρεί όμως ότι τα αποτελέσματα της «μόλυνσης» και σε άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία η ισπανία και ενδεχομένως και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης) θα είναι «πολύ επικίνδυνα». Υπογραμμίζει μάλιστα ότι αν η Ελλάδα βαδίζει πράγματι σε μια χρεοκοπία, η λύση θα δοθεί από κάποιου είδους βοήθεια-στήριξη από την Ε.Ε.

Ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Στην Κύπρο βρίσκεται ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.
Σήμερα θα έχει κατ ιδίαν αλλά και κοινή συνάντηση με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ της μηχανής του χρόνου σήμερα  στις 23.30 στην ΝΕΤ. Η εκπομπή παρουσιάζει ιστορίες από τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού στο θέατρο, τον κινηματογράφο και άγνωστα ντοκουμέντα από την κοινωνική του δράση .

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ;


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το ερχόμενο διήμερο, οι νεφώσεις με βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις προβλέπεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά στη δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά κυρίως των βορειότερων περιοχών.